לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מור

שם עסק וזכויות יוצרים

היי. אשמח לעזרתכם בהבנה של החוקיות סביב עניין שם העסק וזכויות יוצרים. לי ולבחורה נוספת יש את אותו שם עסק. חשוב לציין שמדובר על עסק בסדר גודל של עוסק פטור (אולי בעתיד עוסק מורשה) ולא מדובר בחברה רשומה. האם יש פה סיכון לתביעה עתידית? האם הוספת אות תנקה אותי מהחשש הזה? הוספת האות s בציון של רבים. האם בכלל יש עניין של זכויות יוצרים בשמות של עסקים קטנים? אני רואה הרבה מאוד קולגות בתחום עם שמות דומים ואף זהים זה לזה. האם העניין תקף גם כשהעסק נמצא מחוץ למדינה? אשמח אם מישהו יוכל לשפוך לי אור על הנושא, אני לפני יצירת לוגו והדפסת כרטיסי ביקור ורוצה לדעת אם עלי לעשות שינויים בשם (ואם כן, האם הוספת אות s תעשה את העבודה) תודה!

עו"ד מיכל לוצאטו

מור שלום, ככלל, שם, בין אם שם יצירה או שם עסק, לא יהיה מוגן בזכויות יוצרים, אלא אם הוא מקורי וארוך עד כדי כך שמהווה בעצמו יצירה מוגנת. הסיבה לכך היא ששם מורכב לרוב ממילה או צירוף מילים, ומשכך הוא אינו חדש ונעדר מקוריות. כמו כן, שם יכול להיות מוגן כסימן מסחר. לעניין סימני מסחר, שימוש בשם זהה או דומה עד כדי להטעות לשם עסק אחר עשוי לחשוף אותך לתביעה בגין הפרת סימן מסחר, גניבת עין (ניסיון להיבנות ממוניטין של אחר) וכו'. יחד עם זאת, פקודת סימני מסחר [נוסח חדש], תשל"ב-1972 מעניקה הגנה לאדם המשתמש בשמו או בשם עסקו "שימוש אמת". מומלץ לפנות לעו"ד מתחום הקניין הרוחני בכדי לקבל ייעוץ פרטני. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים