לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
איתן גל

זכויות על שם עסק זהה

שלום, בשנת 2015 פתחתי עסק שנקרא "איתנים למשכנתאות", כך רשום העסק ברשויות המס, במסגרת העסק אני נותן שירותי ייעוץ משכנתא ללקוחותי. השם מתבסס על שמי הפרטי - איתן בשנת 2017 נפתחה חברה שנקראת על פי השם באתר אינטרנט שלהם "איתנים" הם עוסקים גם בתחום הייעוץ למשכנתאות והתיאור באתר מציין שהם בנוסף רשת ארצית, הם בנוסף עובדים בשיטה של מכירת זיכיון של שירותיי יעוץ משכנתא, הם גם עושים קורסים ועוד. בעלי החברה כבר שוחח איתי כמה פעמים בטלפון וגם נפגשנו פיזית פעם אחת, בכל השיחות הם אמרו שצריך למצוא פיתרון לנושא השם הזהה כי זה בעייתי מבחינתם, הם ציינו שהם הוציאו זכויות או איזשהו סוג של רישום זכויות יוצרים על השם הזה כך שרק הם יכולים להשתמש בשם זה ואף חברה אחרת שעוסקת בתחום הפיננסי לא יכולה להשתמש בשם זה. אמרתי להם שאם יש להם פתרון יצירתי לעניין זה שלא יפגע בי אשמח לשמוע אבל אני לא הולך לשנות את שם החברה שלי, הם הודו בפני שאני פתחתי את העסק כשנתיים לפניהם. לאחרונה הם שלחו לי הודעה קצת יותר תקיפה דרך הפיססבוק בו הם מבקשים שאוריד או אשנה את שם החברה שלי (לא הגבתי להודעה זו). רציתי לדעת איפה אני עומד מבחינה משפטית בעניין זה. תודה מראש, איתן גל

עו"ד מיכל לוצאטו

איתן שלום, לפי תיאורך ייתכן שחברת "איתנים" רשמה על שמה סימן מסחר, מאחר שזו הדרך המשפטית המתאימה להגן על שם מסחרי. רישום סימן מסחר מעניק לבעלי הסימן זכות ייחודית לשימוש בסימן, לגבי השירותים והסחורות הרשומים במסגרתו. במצב דברים זה, מומלץ להתייעץ עם עו"ד ולברר את המצב המשפטי (האם הסימן התקבל ונרשם, האם רק הוגשה בקשה או שמא כלל לא הוגשה). עו"ד הבקיא בתחום יוכל לייעץ לך כיצד יש לפעול בהתאם לסיטואציה המשפטית שנוצרה. יש לקחת בחשבון שגם אם נרשם הסימן, היות וציינת כי שם העסק מבוסס על שמך, יתכן שיחול סעיף 47 לפקודה הקובע כי: "רישום לפי פקודה זו לא ימנע אדם מהשתמש שימוש אמת בשמו או בשם עסקו, או בשמו הגאוגרפי של מקום עסקו, שלו או של קודמיו בעסק, או מהשתמש בהגדר אמיתי של מהותם או איכותם של טובין שלו", ועל כן יתכן שגם אם קיים סימן מסחר בשם זה, אינך מפר אותו. בברכה, * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים