לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פותש

הזמנת עיצוב גרפי והזכויות עליו

על מנת לפרסם מודעה בעיתון כתבתי טקסט ושילמתי למעצבת גראפית שתכין עמוד מעוצב. מהמעצבת קיבלתי מודעה אחת גם בקובץ לדפוס וגם בקובץ למודעה באינטרנט. אין תמונות במודעה, רק תוכן שכתבתי . אין חוזה ביני לבין המעצבת. לאחר פרסום המודעה אני מעוניין לפרסם באנר באתר אינטרנט שגודלו קטן יותר והתוכן בו הוא מינימאלי. המעצבת מעוניינת בתשלום נוסף להכנת באנר כזה. שאלתי היא: האם מותר לי לפרסם באנר באינטרנט, שהכנתי בעצמי ע"י 'העתק-הדבק' של חלקים מהמודעה המקורית או שזו הפרת זכויות יוצרים? ממה שקראתי אני מבין שזהו שימוש הוגן כחלק מזכויות המזמין. זכויות יוצרים נועדו לאפשר למעצב למסחר את העיצוב לגורמים נוספים, ובזה שהכנתי באנר לא מנעתי זאת מהיוצר. האם אני צודק?

עו"ד מיכל לוצאטו

פותש שלום, התנצלותי על העיכוב בתשובה אשר נבע מתקלה טכנית באתר. היות ואין חוזה ביניכם (מומלץ שיהיה להבא) הרי שהזכויות ביצירה הינן של היוצר, אולם אתה הזמנת שירותי עיצוב ולא שירותי כתיבה, ועל כן, הזכויות שיש למעצבת הן בעיצוב המודעה בלבד, כך שאתה יכול להשתמש בטקסט שאתה יצרת, כל עוד מדובר בעיצוב אחר. בברכה, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום קניין רוחני וזכויות יוצרים