הקראת סיפור לילדי הגן
שלום רב, אני גננת ובימים אלה מנסה לשמור על קשר עם ילדי הגן. האם צילום וידאו שלי מקריאה סיפור עלול להוות הפרת זכויות יוצרים? אינני מתכוונת להעלות לרשת אלא רק לשלוח את הסרטון לילדי הגן
שלום הילה, נראה כי השימוש המדובר יוכל להיכנס בגדר סעיף 19 לחוק זכויות יוצרים "שימוש הוגן" לצורך הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך כל עוד הוא עומד בתנאים המפורטים בחוזר מנכ"ל משרד החינוך: https://apps.education.gov.il/Mankal/horaa.aspx?siduri=173#_Toc256000005 כמו כן יש לקחת בחשבון כי התקופה הנוכחית מציבה בפנינו אתגרים רבים לרבות סיטואציות משפטיות חדשות, וכל מקרה ייבחן לגופו בהתאם לנסיבות. לעניין השימוש ההוגן חוק זכות יוצרים קובע כך: 19. (א) שימוש הוגן ביצירה מותר למטרות כגון אלה: לימוד עצמי, מחקר, ביקורת, סקירה, דיווח עיתונאי, הבאת מובאות, או הוראה ובחינה על ידי מוסד חינוך. (ב) לצורך בחינה של הוגנות השימוש ביצירה לעניין סעיף זה, יישקלו, בין השאר, כל אלה: (1) מטרת השימוש ואופיו; (2) אופי היצירה שבה נעשה השימוש; (3) היקף השימוש, מבחינה איכותית וכמותית, ביחס ליצירה בשלמותה; (4) השפעת השימוש על ערכה של היצירה ועל השוק הפוטנציאלי שלה. (ג) השר רשאי לקבוע תנאים שבהתקיימם ייחשב שימוש לשימוש הוגן. היות ולא מדובר בשימוש מסחרי אלא למטרת למידה במסגרת מוסד חינוך, והיות ומדובר בסיטואציה חריגה בה הילדים לא יכולים להיות פיזית בגן אני סבורה כי קיימת סבירות גבוהה שהשימוש המבוקש ייחשב לשימוש הוגן. בברכת בריאות, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.