עליה תמונות לרשת בתור פרילנסר
אני צלם חתונות עצמאי.צלמתי חתונה בתור פרילנס לאיזה חברה(אין לי חוזה רשום עם הזוג או עם החברה). בהמשך העלתי תמונה לתיק עבודות שלי באינסטגרם מחתונה הזו. הבעל החברה לא אהב את זה ומאיים לתבוע אותי על התמונה שאני צלמתי באירוע שלו. האם מבחינת משפטית אני יכול לעלות תמונות שאני צלמתי באירועים שעבדתי פרילנסר והאם ניתן לתבוע אותי על זה שהעלתי תמונה?
שלום שחר, חוק זכות יוצרים קובע כי ביצירה שהיא דיוקן או צילום של אירוע משפחתי או של אירוע פרטי אחר, שנוצרה לפי הזמנה, הבעלים הראשון של זכות היוצרים בה הוא המזמין, אלא אם כן הוסכם אחרת. מפני שציינתי שאין הסכם נראה כי הבעלים של התמונות הם הזוג ולכן הם יכולים למנוע ממך מלעשות שימוש בתמונות, וכן באופן עקרוני לתבוע אותך בגין שימוש לא מאושר בהן. מעבר לכך, שימוש בתמונתו של אדם לצורכי רווח (פרסום, תיק עבודות) לא אישור המצולם מהווה הפרה של זכותו לפרטיות ועל כן השימוש בתמונות יכול לחשוף אותך לתביעה גם בגין הפרת הפרטיות. גם הפרת זכות יוצרים וגם הפרת הזכות לפרטיות מזכות בפיצוי ללא הוכחת נזק. על כן המלצתי היא להסיר את התמונות מיד ומעתה והלאה לעבוד עם הסכם מסודר שקובע בדיוק מי הבעלים בתמונות שאתה מצלם ומה ביכולתך לעשות איתן (גם אם אינך הבעלים). מומלץ שלא לכתוב את ההסכם בעצמך שכן מדובר בחוזה משפטי לכל דבר, ועל כן כדאי שעו"ד המתמחה בתחום יסייע לך בנושא חשוב זה. בברכת בריאות, מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.