לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לירון

תביעת קופת חולים כללית ואת הרופא שגרם לי להפלה ולנזק נפשי

אני בת 29 בריאה לאחר שני לידות . לפני כשבועיים פניתי למיון נשים בכללית עם דימומים קלים הרופא החליט מבלי לבדוק קודם עם אני בהריון לתת לי מירשם לכדורי מטרג׳ין כדור שמנקה את הרחם לאחר הפלה או לידה . לקחתי תכדורים בתמימות בידיע שרופא במיון נשים נתן לי. והזמנתי תור לרופא נשים שלי נתן לי לעשות בדיקות דם להריון יצא חיובי אבל הדגיש שיש חשש שההריון לא ישמר עקב הכדורים שנתו לי הרופא במיון . אכן עשיתי לאחר מספר ימים בדיקת דם שהראתה שההריון יורד ואכן הפלה . האם אני יכולה לתבוע תכללית ואת הרופא שגרם לי לנזק נפשית וגרם להפלה שלא ברצוני ? ומה סכום שאני יכולה לדרוש על הנזק שגרם ״ האידיוט ״ ?

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

לירון שלום, התרופה מטרג'ין מיועדת לטיפול בדימום ברחם, ואכן על פניו קיימת בעייתיות רבה לתת תרופה זו למטופלת הנמצאת בהריון. הבסיס לכל תביעת רשלנות רפואית היא חוות דעת של רופא מומחה אשר צריך לבדוק את המסמכים הרפואיים ולתת חוות דעת המתייחסת הן לרשלנות, והן לקשר הסיבתי שבין נטילת התרופה להפלה שנגרמה. סכומי הפיצוי בגין אובדן עובר עקב רשלנות רפואית הינם בסדרי גודל של מאות אלפי ש"ח, אולם דומני כי מוקדם מוקדם לדבר על הפיצוי שכן קודם לכך יש להוכיח את הרשלנות, כאמור לעיל. עצית לך לפנות לעו"ד מומחה בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת שיבחן את המקרה בעזרת מומחה רפואי, ובמידת הצורך יגיש תביעה. כל טוב עו"ד גיל קלופשטוק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה