ניתוח קיסרי עקב מיעוט במיי שפיר
שלום, לפני כ4 שנים, עברתי ניתוח קיסרי לאחר שהגעתי לבית החולים בחודש ה9 עקב לחצים (לא חזקים - אך העדפתי לבדוק שהכל תקין), בבית חולים נאמר לי שהעוברית שתתה את כל מיי השפיר ולכן אני חייבת להישאר למעקב בבית החולים עד הבוקר ואם לא יתרבו מיי השפיר עד הבוקר אהיה חייבת לעבור ניתוח קיסרי. חשוב לי לציין שיום לפני זה הייתי בבדיקת אולטראסאונד שיגרתית ובה נאמר לי שהכל תקין, גם מבחינת מיי השפיר. אני מרגישה שלחצו עלי בבית החולים לעבור את הניתוח הקיסרי הזה בגלל ספק מאוד גדול מבחינתי אם בכלל זה היה נכון המקרה ובאמת היה מיעוט במיי השפיר, אם כן אז איך חיכו עד הבוקר?! אני ממש מרגישה שדחקו אותי לניתוח קיסרי וניצלו את החוסר ידע שלי והחשש שלי כאם כלפי העוברית. בנוסף מאוד סבלתי אחרי הניתוח ופניתי לרופא המטפל שלי והוא דיבר אלי בזילזול בולט וכשבכיתי בפניו שיש לי כאבים (אחרי הניתוח) הוא לעג עלי ובפניי שאר האחיות שהיו לידו. מאוד נפגעתי אך יותר חשוב לי לדעת, איך אוכל לבדוק יותר לעומק אם היתה אפשרות להמנע מניתוח קיסרי ולחכות ללידה הטבעית? האם יש דרך שאוכל לבדוק זאת?
יפעת שלום, באופן כללי ע"פ המתואר בשאלה, יתכן בהחלט שהיתה אינדיקציה לביצוע הניתוח הקיסרי. (יתכן והתשובה תשתנה לאחר עיון במסמכים ,ובדיקתם ע"י רופא מומחה). מכל מקום, הואיל ואני מבין משאלתך שלא נגרם נזק לצמיתות, לא נראה לי כי יש טעם בבירור עניין זה. כל טוב גיל קלופשטוק, עו"ד
שלום, קודם כל תודה על התגובה. דבר שני כמובן שנגרם נזק עוד לא ידוע אם זה לצמיתות אבל בגלל שהם דחקו אותי לאותו ניתוח קיסרי נאלצתי לעבור גם את הלידה שאחריה בקיסרי, בנוסף השילייה הייתה נעוצה ברחם בניתוח שאחריו ואני מנסה לברר אם קשור גם לזלזול הרפואי שקיבלתי בניתוח השני (שעליו אני מדברת) זה עלול להיות מושפע מניתוח קיסרי אחרון שעברתי? אני טועה? הכוונה שאם היה זלזול רפואי וטיפול שגוי בניתוח עצמו ואחריו (שבמקרה שלי היה מס' 2) אזי עלול להשפיע על ניתוח קיסרי שיבוא אחריו (ניתוח קיסרי מס' 3)? האם יכול להיות שבאותו הניתוח הקיסרי שהם דחקו אותי לעבור הם בעצם פגעו ברחם שזה השפיע על הרחם והשיליה בהריון שאחריו? למי אני יכולה לפנות בשביל להשיג מסמכים רפואיים אודות אותו הניתוח הספציפי (אני משערת כמוןב לבית החולים שבו עברתי את אותו הניתוח המדובר, אבל למי בדיוק? לאיזו מחלקה?)ולמי אני פונה שיכנס לעומק העניין ויוכל להגיד לי בצורה אמינה אם אכן הניתוח היה הכרחי או שדחקו אותי לפינה ואילצו אותי לעבור את הניתוח הקיסרי הספציפי הזה מטעם עניינים כלכליים / או מסיבות אחרות של אותו בית החולים או הרופא שקבע שינתח אותי בבוקר? ושוב עולה בי אותה השאלה שתמיד עולה: אם בקושי נשארו מיי שפיר כפי שטען הרופא וזה סיכן את העובר אז איך חיכו עד הבוקר ולא ניתחו מייד? הרי זה ברור שלא יתמלא הכל שוב במיי שפיר כפי שאמור להיות, לא בכמות הרצויה בכל אופן, אז אם זה כ"כ מסוכן לעובר איך חיכו עם זה עד הבוקר? ועדיין קשה לי להאמין שהעובר בלע את כל מיי השפיר כפי שטען...
יפעת שלום, באופן עקרוני, את יכולה כמובן לפנות לעו"ד העוסק בתחום הרשלנות הרפואית, על מנת שיאסוף את המסמכים הרפואיים, ויפנה למומחה רפואי כדי לברר את השאלות שהעלית, היינו האם היתה רשלנות במהלך הלידה, ובמידה והיתה לברר מה הנזק שנגרם והאם יש קשר סיבתי בין הרשלנות לנזק. מבחינה מעשית, אינני בטוח שבמקרה הספציפי שלך,(בו ע"פ תאורך גם אם נגרם נזק, הנזק יחסית אינו גדול) הדבר כדאי מבחינה כלכלית, שכן יש לזכור שעלות בדיקת התיק ע"י רופא מומחה היא גבוהה למדי. כל טוב גיל קלופשטוק, עו"ד
שאלות נפוצות:
אביגיל כ