לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביטל

עברתי ניתוח קיסרי ללא הרדמה

הכי בקצרה שיש, לפני כשנה הוכנסתי לניתוח דחוף עקב האטה אחת בדופק העובר כ- 6 שעות לאחר מתן האפידורל. תוך כדי שהרופא מתארגן לניתוח המרדימה אומרת שהיא מחזקת את האפידורל , בנתיים המנתח כבר התחיל לפתוח (לא הרגשתי את תחילת הניתוח כיוון שהעור החיצוני חסר תחושה משני ניתוחים קודמים) וכעבור דקות של סבל מטורףףף ותחנונים ניתנה לי הרדמה כללית. אציין כי כשעה לפני הניתוח כבר ביקשתי מנה נוספת של אפידורל שלא ניתנה לי. מעוניינת לדעת האם ניתן לתבוע על עוגמת הנפש האיומה שנגרמה לי כתוצאה מההליך הלא אנושי של ניתוח ללא הרדמה שעברתי. ציינתי שהניתוח בוצע לאחר האטה אחת בדופק כי בדרך כלל לא רצים לניתוח אחרי האטה אחת. וזה גם מנסיון של ניתוח קודם שעברתי בשל האטות חוזרות בדופק. עוד חשוב לדעת כי הרופא הנ"ל חיכה לניתוח בקוצר רוח ולא נתן לי סיכוי ללידה רגילה הן במילים שאמר לי במהלך הנסיון לידה והן בהתנהלות שלו . למרות שמדובר בבית חולים שחלק מהאג'נדה שלו היא לאפשר לנשים ללדת לאחר 2 ניתוחים קיסריים. אשמח לתשובה מפורטת כאן או בטלפון ולהתייעצות בכלל.

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

אביטל שלום, צריך למעשה לבדוק כאן שני עניינים, האחד האם היתה הצדקה לניתוח קיסרי, והשני - גם אם היתה הצדקה לניתוח - עניין ההרדמה המאוחרת. לעניין ההצדקה לניתוח, אשיב בזהירות הראויה, ובכפוף לכך שלא ראיתי את התיק הרפואי, שיהיה קשה לטעון כנגד ביה"ח על ההחלטה לנתח, הואיל ואת אחרי שני ניתוחים קיסריים בעבר, והואיל והופיעו האטות בדופק העובר. לעניין ההרדמה המאוחרת - עקרונית יתכן והיתה כאן רשלנות, אם כי יהיה קשה להוכיח זאת, וצריך גם לשקול את הכדאיות הכלכלית בתביעה מסוג זה. כל טוב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה