לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירן

קרע בנרתיק - האם היה אפשר לשלול היפרדות שליה בבדיקת אולטרה סאונד רגילה?

ילדתי בלידה רגילה עם אפידורל לפני שבעה חודשים. כשהגעתי לבית החולים עם צירים ( וזאת שכמה שעות לפני כן הייתי במרפאה לבדיקת היריון עודף שבבדיקה ככול הנראה הרופאה עשתה לי סטריפינג מה שהתחיל את הצירים )בבדיקה נרתיקית גילו דימום שאופייני כשעושים סטריפינג והוחלט על זירוז לידה מחשש להיפרדות שליה כשאמרתי שאני רוצה ללדת לידה טבעית הודיעו לי בשלילה מחשש להיפרדות שליה למרות שכמה ימים לפני כן באותו בית החולים הציעו לי לבצע סטריפיניג וסרבתי כי רציתי ללדת בלידה טבעית אך אמרו שאפשר ללדת טבעי גם אחרי סטריפינג. האם היה אפשר לשלול היפרדות שליה בבדיקת אולטרה סאונד רגילה? כמה שעות לאחר שהחלו את תהליך הזירוז ושאני מרותקת למיטה ביקשתי אפידורל. בלידה עצמה כבר לא הייתי מחוברת לאפידורל אבל לא הרגשתי הרבה את הגוף שלי ולחצתי מבלי להרגיש כמה לחץ אני מפעילה על אזור החיץ וזאת לאחר שרציתי ללדת טבעי בשביל להרגיש. המיילדת עצמה בלידה לא ממש טרחה להדריך אותי בלחיצות ביקשתי לא לבצע חתך מהנחה שעדיף קרע ולא חתך שיתארך לקרע. וחוץ מלשפוך שמן באזור החיץ המיילדת לא ממש עשתה דבר בשביל לעזור לי להימנע מקרעים נרחבים אפילו לא תיקשרה איתי לגביי מצב החיץ מה שיצר אצלי מצב שחשבתי שהכול בסדר ואין חשש לקרע גדול. רק לאחר הלידה תינוק בהיקף ראש של 36 ס"מ הבנתי שנוצר קרע שהגיע ממש עד פי הטבעת . אם הייתי יודעת שיוצר קרע כזה הייתי שוקלת ניתוח קיסרי או מנסה להימנע מהקרע בלחיצות מבוקרות יותר או קומפרסים של מים מה שמיילדת בבית חולים אמורה לדעת

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

שירן שלום, בהחלט יתכן שהיתה רשלנות רפואית במקרה שתארת. לצורך כך יש להזמין את התיק הרפואי, ולהפנותו לרופא מומחה על מנת שיחווה דעתו בעניין. עם זאת אציין שדווקא ההחלטה לבצע זירוז של הלידה נראית סבירה, כדי למנוע גרימת נזק ליילוד. הרשלנות , אם היתה כזו, יתכן והיתה בכך שהיתה אינדיקציה לקיסרי ולמרות זאת לא בוצע הניתוח וכו. מכל מקום, יש לבדוק ביסודיות את התיק הרפואי על מנת לברר האם קיימת עילת תביעה במקרה זה. כל טוב גיל קלופשטוק, עו"ד

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה