לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חנה

ניתוח קיסרי ללא הרדמה

שלום וברכה! לפני כשנתיים ילדתי את בני הבכור. לאחר 23 שעות בחדר לידה, הועברתי לניתוח חירום לאחר ירידה מאד חדה בדופק. אציין כי הלידה התחילה בירידת מים מקוניאליים ולאורך כל השעות הללו היו כמה ירידות בדופק כך שמדי פעם המיילדות הכינו אותי לכך שייתכן ויאלצו לנתח. הייתי עם אפידורל כבר מהשעות הראשונות כאשר הפעם האחרונה שמרדים הזריק לי היתה כ6 שעות לפני הניתוח. כאשר העבירו אותי לחדר הניתוח (אני לא יודעת אם מיותר לציין - לא החתימו אותי על טופס הסכמה...) והמנתחת התחילה לחתוך, אמרתי לה שאני מרגישה . נאמר לי: את מרגישה או שכואב לך? כי תרגישי לחץ מסויים אך לא תרגישי כאב... לא כל כך ידעתי מה לענות כמובן, לא ידעתי להבדיל. לאחר החתך, ברגע שהחלה "לפתוח" ,כאב לי כמו שלא כאב לי בחיים. צרחתי כמו חיה פצועה במשך 7 דקות של הניתוח, בזמן שהמרדים עומד מעלי ומלטף לי את הראש.. (שיטת הרדמה חדשנית??). הרגשתי הכל וכאב לי מאד מאד, בעלי שהיה בחוץ לא האמין שזו אני, הוא אמר שזה היה מזעזע... האם יש כאן עילה לתביעה? בתודה על תשובתך, חנה.

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

חנה שלום, התופעה שאותה את מתארת, הרדמה שאינה "פועלת" כראוי, הינה תופעה מוכרת למרבה הצער. לפני בירור השאלה האם היתה כאן רשלנות רפואית, צריך לשאול האם קיימת כדאיות כלכלית בתביעה שכזו. שכן, מבלי לזלזל חלילה בסבל הרב שנגרם לך, תביעות רשלנות רפואית הינן תביעות מורכבות אשר מצריכות גם השקעה כספית ראשונית עבור חוות דעת, ועל כן בד"כ אם לא נגרמה נכות לצמיתות, ספק רב אם יש כדאיות כלכלית בתביעה. כל טוב עו"ד גיל קלופשטוק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה