לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
פאני

רשלנות רפואית- בלוטת התריס(אוטיזם)

אני בטוחה שיש קשר בין תת תפקוד של בלוטת התריס ללא טיפול מונע במהלך הריון לאוטיזם. הסיפור הוא מאוד ארוך כי יש שני הריונות. בהריון הראשון שהתבצע בטיפולים הורמונליים לא הייתי מאוזנת מבחינת הבלוטה( יש לציין שכלל לא ידעתי שאני סובלת מתת תפקוד של הבלוטה,אומנם לא מדדים גבוהים במיוחד אבל בהחלט חורגים מהנורמה). כל סיפור הבלוטה התגלה לי במקרה ובדרך עקיפה. בכל מקרה מההריון הראשון נולדו תאומים בן ובת כיום בני חמש. הבן אובחן בגיל שלוש ASD (אוטיזם).כיום נמצא בגן בחינוך המיוחד בתפקוד מאוד גבוה. ביולי 2011 אני ובעלי רצינו הריון נוסף, נקלטתי באופן טבעי ולאחר מספר שבועות היתה ״הפלה טבעית״. הייתי שבורה מזה במלוא מובן המילה. אמרנו שנחכה מעט ואז ננסה שוב, לאחר שנה בערך תיכננו הריון, נקלטתי ושוב לאחר מספר שבועות ״הפלה טבעית״.על הזרוע השמאלית הופיע לי יובש מוזר שבעזרת קרמים לא עבר, קבעתי תור לרופאת עור והיא נתנה לי קרם יום וקרם לילה למשך חודש ולחזור לביקורת. כעבור חודש חזרתי לביקורת והיא ראתה שזה לא עזר ושלחה אותי לבדיקות דם. חזרתי אליה עם התוצאות והיא אומרת לי ״ נו מה הפלא בלוטת התריס שלך בתת פעילות, לכן הופיע היובש ויש לזה מספר השפעות בחיי היומיום. הסבירה שזה שכיח כיום ויש לזה טיפול בכדורים שאלתי אותה במה זה בא לידי ביטוי ביומיום? והיא השיבה: זה גורם לעייפות, מצבי רוח קיצוניים, הפלות, אם נקלט הריון אז למומים בעובר, שכיחה וכו׳..תוך כדי שיחה היא אומרת לי לי בכעס, מדוע רופאת המשפחה שלך לא עידכנה אותך בתוצאה הזאת שהולכת איתך כבר זמן די ארוך.. ואז הפנתה אותי לאנדוקרינולוג לטיפול. התקשרתי לרופאת המשפחה שלי והטחתי באוזניה, מדוע לא עידכנה אותי שאני סובלת מתת תפקוד של הבלוטה ושכתוצאה מכך נגרמה לי עוגמת נפש גדולה(ההפלות) והיא השיבה: אם הייתי יודעת שאת רוצה להיכנס להריון אז הייתי אומרת לך לאזן את הבלוטה, אז אמרתי לה מי את בכלל שתגידי חי מתי להיכנס להריון או לא, ולמה את לא מעדכנת אותי במצב הבריאותי שלי?? אני אחליט אם לטפל או לא. תוך כדי הכל התחיל להתחבר לי כל מצבי הרוח למינהם, שכיחה ברמת היומיום משהו מוזר ולא אופייני לי כי אני אחת שזוכרת הכל בדרך כלל, ההפלות הטבעית.. הגעתי הביתה קבעתי תור לאנדוקרינולוג קיבלתי כדורים והתאזנתי. תוך חודש ימים מרגע האיזון נקלטתי להריון והרופאה ציינה שאני חייבת לנטול את הכדורים למשך כל תקופת ההריון ולהיות במעקב צמוד כל חודש בגלל סכנת המומים וכך היה כל חודש נבדקתי והעלו לי את המינון כשהיה צריך עד ללידה והכל ברוך השם בסדר היום איתי ועם התינוק החדש. בדיעבד יש קשר בין חוסר איזון הבלוטה למומים בעובר כלומר הבן שלי ספג את זה והוא עם אוטיזם, מה עוד שבלי קשר לבן עם האוטיזם שזה ביג דיל בפני עצמו, חוויתי שתי ״הפלות טבעיות״ בגלל חוסר האחריות והמידע שהוחסר ממני. אני פשוט מרגישה מרומה.השאלה המרכזית שעולה: האם כתוצאה מכך שלא טופלתי במהלך ההריון בני נולד אוטיסט???

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

פאני שלום, קשה מאוד לדעת מה גורם לאוטיזם. ישנן מספר השערות ברפואה בנוגע לגורמי הסיכון ואולם אין גורם מובהק שידוע שהוא הגורם לאוטיזם. אני אינני מכיר מאמר רפואי רציני הטוען לקשר מובהק בין אוטיזם לתת תפקוד של בלוטת התריס של האם, כפי שנטען בשאלתך (אם כי אין זה אומר שלא קיים מאמר שכזה). כל טוב

פאני

בלי קשר לאוטיזם האם אין עילה לתביעה בנוגע לרשלנות רופאת המשפחה בנוגע להפלות שעברתי בגלל שלא עידכנה אותי בקשר לבלוטת התריס?

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

פאני שלום, זו כבר שאלה שונה לחלוטין. אכן, קיים קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס, לבין הפלות חוזרות. לאור זאת, על פניו קיימת עילת תביעה, אולם צריך לבדוק באופן יסודי את התיק הרפואי, ולפנות לרופא מומחה אנדוקרינולוג ואולי גם גניקולוג, בכדי לקבל חוות דעת מתאימה אשר תקבע כי קיים קשר סיבתי שכזה גם במקרה הספציפי. הפניה לרופאים הנ"ל, רצוי שתעשה ע"י עו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. כל טוב עו"ד גיל קלופשטוק

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה