לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלנה

מחתך רוחבי רגיל לחתך T בלידה בניתוח קיסרי חירום

שלום ילדתי את בני הבכור לפני 5 שנים בניתוח קיסרי חירום. נכנסתי ללידה עם צירים בשבוע 41 לאחר שהייתי במעקב הריון עודף בבי"ח. בבדיקות לפני הלידה הערכת המשקל הסונוגרפית (US) הייתה 4.400 עם היקף ראש גדול. הערכת משקל קלינית של רופא בבי"ח הייתה 3950. יש לציין אני לא גבוהה בכלל - 1.60 - למיטב ידיעתי זה אחד הגורמים המשפיעים על רוחב אגן. נאמר לי לאחר התיעצות של מספר רופאים נאמר לי שאם "בא לי" אני יכולה לנסות לידה רגילה. כשהגעתי עם צירים לבי"ח צויין בפניי שכיוון שהעובר גדול לא תתאפשר לידת מכשירים וכי רופא ילדים יהיה נוכח בלידה - עד כאן התנהלות טובה מאוד. גם הלידה התקדמה בסדר עד שהגעתי לפתיחה מלאה. משם בעצם הכל נעצר כי העובר היה גדול מדי ובמשך שעות ארוכות מהפציחה לא הייתה כל התקדמות. ניתקו לי את האפידורל כדי באוכל לדחוף יותר טוב אבל גם זה לא עזר. צרחתי מכאבים במשך שעות. ההרגשה שהייתה לי שהמיילדת פשוט ויתרה כי הרגישה שאין סיכוי שאני אלד לבד ומשכה את הזמן כדי שלא יראה שלקחו לקיסרי מהר מדי. רק לאחר 5 שעות של פתיחה מלאה נלקחתי לחדר ניתוח. בניתוח הורדמתי הרדמה מלאה כי כבר הייתי באפיסת כוחות. מה שקרה בהמשך זה שלא הצליחו להוציא את העובר שבינתיים נתקע התעלה ודחפו אותו חזרה מלמטה וגם הרחיבו את החתך מתחך רוחבי רגי לחתך T. לילד שלום, לא נגרם לא כל נזק. אבל אני בגלל החתך נאלצת ללדת רק בניתוחים קיסריים, מה שיחד עם ההדבקויות יכול להגביל לי את מספר לידות ומגדיל סיכויים לקרעים ברחם. בנוסף לא נאמר לי בשום שלב שנעשה בי חתך T, במכתב שחרור היה רשום חתך רוחבי. במקרה הייתי צריכה מסמכים בשביל הביטוח והוצאתי מהארכיון את המהלך ניתוח - בודאות היה נקרע לי הרחם אם הייתי מנסה לידה רגילה בפעם השנייה. האם יש פה עילה לתביעה?

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

אלנה שלום, לאור הערכת המשקל הגבוהה שהודגמה באולטרסאונד (4.400) בהחלט יתכן שהיה מקום לבצע, או לכל הפחות לשקול בצורה רצינית ביצוע ניתוח קיסרי. אולם, יש כאן גם שאלה אחרת, הואיל ותביעת רשלנות רפואית מחייבת הגשת חוות דעת רפואית, בעלות גבוהה יחסית, בד"כ קיימת כדאיות כלכלית בהגשת תביעה רק במקרה של נזק משמעותי. לפי מה שתארת, רק בשנים הקרובות ובלידות הבאות יתברר למעשה האם מדובר בנזק משמעותי. עליך לזכור כמובן את העובדה שככלל, יש להגיש את התביעה תוך שבע שנים ממועד הארוע. כל טוב

דר יצחק לטקו

שלום להלן הערותי הביקורתיות למקרא השתלשלות הלידה . ראשית. חסר נתון עיקרי לדיון והוא האם העמסת הסוכר בהריון היתה תקינה . שנית לידיעתכם הערכת משקל קלינית וסונרית אינם תורה מסיני . טווחי טעות מוכחים חד משמעית במכלול מחקרים מעולים הם בעוברים מתחת ל 4 קילו. בטווח של עשרה אחוז ומעל ארבע קילו כעשרים אחוז . רוצה לומר שאין למצוא שמץ של רשלנות בהבדלי הערכות משקל . לא מתקבל על הדעת שהיולדת היתה 5 שעות בפתיחה גמורה . אם יש לזה תיעוד בגיליון הרפואי אז יש כאן עילה לתביעה . בעית טיב החתך ברחם אינה מעידה על רשלנות כלל . אכן חתך בצורת האות T מחייבת קיסרי בלידה הבאה .

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה