לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאורה

פנקריאטיטיס ולחץ דם גבוה הובילו לרעלת היריון בגלל שלא ביצעו בדיקת שומנים בדם במהלך ההיריון

שלום רב, בחודש ינואר ילדתי את בתי בבית חולים תה"ש. תאריך הלידה המשוער היה צריך להיות ב-18.2.2014 אך הגעתי למיון עם כאבים בצד שנבעו מפנקריאטיטיס ולחץ דם גבוה שהוביל לרעלת הריון ולכן הוכנסתי לניתוח קיסרי חירום שלאחריו אושפזתי במחלקת טיפול נמרץ למשך 3 ימים שבהם עשו לי גם דיאליזה בגלל הפנקריאטיטיס. במהלך כל ההריון ביצעתי אינספור בדיקות בגלל שלבת שלי איבחנו בעיה אורתופדית ועל מנת לשלול פגמים גנטיים נוספים, נשלחתי לאינספור בדיקות שאת רובן ביצעתי בבית חולים שניידר. את הבדיקה החשובה מכל כנראה שלא ביצעו והיא שומנים בדם, אחרת היו עולים על הפנקריאטיטיס בזמן ומונעים את זה. דבר נוסף, בכל ביקור אצל הרופא שלי האחיות שלקחו לי מדדים (לחץ דם, משקל, חלבון בשתן), תמיד לחץ הדם היה גבוה והן פשוט היו אומרות לי לנוח ומחליפות את השרוולון של המכשיר עד שלחץ הדם היה יורד לערכים נורמליים ואז היו מדווחות על הערכים התקינים, אולם לחץ דם גבוה הוא אינדיקציה לרעלת הריון שבוודאי הייתה נמנעת אילולא ערכי לחץ הדם הגבוהים היו מדווחים לרופא בזמן. האם להערכתך הגסה יש פה מקום לתביעה? חשוב לי לציין שאפילו הרופאים בבית החולים נדהמו מהערכים שנמצאו אצלי בדם כשהגעתי למיון ואף הם לא הבינו איך הגעתי למצב כזה של סכנת חיים ובזמן שהותי בבית החולים הרופא שלי התקשר לומר לי שהוא ראה לפי הבדיקות שתן האחרונות שלי שיש לי דלקת בשתן וכשסיפרתי לו שכבר ילדתי ובאיזה מצב אני הוא היה מזועזע וביקש שאגיע למרפאה... עד היום עדיין לא ניגשתי אליו. אודה לתשובתך.

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

שלום ליאורה, לצורך מתן תשובה לשאלתך, יש לברר נתון נוסף והוא האם כתוצאה מארועים שתארת נגרם נזק לצמיתות ? לאחר שתשיבי על שאלתי הנ"ל, אוכל להשיב כראוי על שאלתך. כל טוב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה