הישארות חלקי שליה אחרי הוצאה ידנית
שלום וברכה עברתי הוצאה של שליה בצורה ידנית כולל הרדמה מלאה בחדר ניתוח אחרי לידה, עכשיו אני שבועיים אחרי לידה ועברתי דימום חזק מאוד, התפנתי לבית חולים ומתברר שיש חתיכת שליה בגודל של 6 ס"מ. האם זה דבר תקין ויכול לקרוא או שיש לבדוק רשלנות?
נירה שלום, המקרה שאת מתארת, היינו הישארות חלקי שליה לאחר הוצאת שליה, הינו נפוץ מאוד למרבה הצער. לעיתים המקרה נובע מרשלנות רפואית אך לא תמיד. כדי לקבוע האם מדובר ברשלנות רפואית - יש לבדוק את פרטי המקרה והחומר הרפואי ביסודיות. שאלה אחרת היא שאלת הכדאיות הכלכלית בתביעה מעין זו. בד"כ במקרים אלו לא נגרם נזק לצמיתות, והנזק למעשה הוא בשל הצורך לעבור גרידה וכו, להוצאת חלקי השליה שנותרו, היינו נזק שעיקרו כאב וסבל. בשל המורכבות של תביעת רשלנות רפואית, ספק אם קיימת כדאיות כלכלית בתביעה מסוג זה. (אציין במאמר מוסגר כי בשל שאלת הכדאיות הכלכלית בתביעות מסוג זה, אני אישית נוטה כיום שלא לקבל תיקים כאלה ככל שלא נותר נזק לצמיתות, אולם יש עורכי דין הסבורים אחרת ואני מניח שישמחו לבדוק תיק זה, ובמידת הצורך לטפל בו). כל טוב עו"ד גיל קלופשטוק טל. משרד : 09-8330033 טל נייד : 052-8237030
שאלות נפוצות:
אביגיל כ