פעמיים עברתי הפלה טבעית בשלב ראשוני של ההיריון ובבדיקות התברר שיש לי מחיצה
שלום, אני בת 26, לפני שנכנסתי להריון הראשון ביצעתי בדיקה בדיקה במרפאה כולל בדיקת אולטרסאונד לבדוק האם אני יכולה להיכנס להריון והתשובה הייתה חיובית. נכנסתי להריון ועברתי הפלה טבעית. כשחזרתי לרופאה שאלתי אותה האם היו לי בעיות והאם אפשר להיות מטופלת במחלקת הפלות. הרופאה אמרה שהכל בסדר ואמרה לי להיכנס שוב להריון. כשנכנסתי להריון בפעם השניה שוב עברתי הפלה בשלב מוקדם מאוד של ההריון כתוצאה מכך עברתי בדיקות בבית החולים והרופא אמר חד משמעית שיש לי מחיצה. עברתי כבר ניתוח להסרת המחיצה אך כרגע אני מעוניינת לתבוע את הרופאה שלא מצאה את המחיצה לפני ההריון. האם יש לי עילה לתביעה?
אירה שלום, הימצאות מחיצה ברחם הינה מום שכיח יחסית, ואכן מום זה מגביר במידה נכרת את הסיכון להפלות. כדי לדעת האם בכך שהרופאים המטפלים לא גילו מום זה יש רשלנות - יש לבדוק באופן יסודי את התיק הרפואי, לבדוק אלו בדיקות בדיוק נעשו ומה היו תוצאות הבדיקות הנ"ל, בדיקה שכזו צריכה להערך כמובן ע"י עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית בשיתוף עם רופא גניקולוג. כל טוב נירה שלום, המקרה שאת מתארת, היינו הישארות חלקי שליה לאחר הוצאת שליה, הינו נפוץ מאוד למרבה הצער. לעיתים המקרה נובע מרשלנות רפואית אך לא תמיד. כדי לקבוע האם מדובר ברשלנות רפואית - יש לבדוק את פרטי המקרה והחומר הרפואי ביסודיות. שאלה אחרת היא שאלת הכדאיות הכלכלית בתביעה מעין זו. בד"כ במקרים אלו לא נגרם נזק לצמיתות, והנזק למעשה הוא בשל הצורך לעבור גרידה וכו, להוצאת חלקי השליה שנותרו, היינו נזק שעיקרו כאב וסבל. בשל המורכבות של תביעת רשלנות רפואית, ספק אם קיימת כדאיות כלכלית בתביעה מסוג זה. (אציין במאמר מוסגר כי בשל שאלת הכדאיות הכלכלית בתביעות מסוג זה, אני אישית נוטה כיום שלא לקבל תיקים כאלה ככל שלא נותר נזק לצמיתות, אולם יש עורכי דין הסבורים אחרת ואני מניח שישמחו לבדוק תיק זה, ובמידת הצורך לטפל בו). כל טוב עו"ד גיל קלופשטוק טל. משרד : 09-8330033 טל נייד : 052-8237030
שאלות נפוצות:
אביגיל כ