לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ויקי דור

טיפול רשלני בהריון בשבוע 23 בחדר מיון גניקולוגי

כלתי הגיעה בשבוע 23 לחדר מיון גניקולוגי לאחר סריקת מערכות תקינה עקב פתיחה של שלושה סנטימטרים. היה לחץ כבד בבית החולים לתפור את הצוואר. אמרו כי הסיכויים חצי, חצי. לאחר שלושה ימים היתה ירידת מי שפיר מזוהמים. הם לחצו מאוד על הפסקת הריון שבוע 23 ו3 ימים. זה היה מחריד. בכלל לא חשבו על העובר. הם טענו שרק חמישה אחוזים הוא יהיה בסדר זוג צעיר. לידה ראשונה. עוד טענו כי אם יוולד חי יאלצו לטפל בו. הטראומה נוראית. האמא שוב הפילה הריון צעיר השבוע. אין לי מנוחה מאז. המשקל של העובר היה לא רע יחסית. אני חושדת ששיקולים קרים כמו ערב חג וכולם רוצים הביתה או הצוות בחופש או שלא כלכלי ממה שקראתי להחזיק פג מתחת לקילו הם שהמיטו את הטרגדיה הזו על משפחתי. האם אפשר לתבוע את ההמלצה לתפור למרות שהם בעצמם ציינו סכנה של זיהום וכו. האם אני בתור הסבתא יכולה לתבוע בנוסף גם את הצער הגדול שמשפיע על חיי?

item.Author מנהל הפורום גיל קלופשטוק, עו"ד

ויקי שלום, באופן כללי בלבד, ניתן לומר כי ע"פ חלק מהנסיבות המתוארות בשאלה, אכן היה סיכון של ממש לבריאות התינוק, ולכן סביר להניח כי היו סיבות טובות לצוות הרפואי לנהוג כפי שנהג. עם זאת, כדי לבחון את המקרה באופן יסודי, ניתן להזמין את התיק הרפואי המלא, ולהתייעץ עם מומחה גניקולוג. קשה לי להאמין ששיקולים של "ערב חג, צוות בחופש וכו" כפי שכתבת, הניעו את הצוות הרפואי לפעול בצורה מסויימת. לשאלתך בסיום - לך כסבתא, בוודאי שאין כל עילת תביעה. כל טוב

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום רשלנות רפואית בהריון ולידה