לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חגית א

מיסי אגודה ביישוב בו אני מתגוררת

אני גרה במושב כשוכרת. משכירה דירה מהמושב עצמו. מוכרת בביטוח לאומי עם נכות המקנה לי הנחה בארנונה 80% והארנונה שולמה כחוק. איני חברה באגודה, אני גרה במושב בדירת שני חדרים. מוטלים עלי המס הזה שאיני יודעת מה הוא בכלל נותן. ולא מוכנים לתת לי הנחה כמו בארנונה אלא תשלום מלא. רציתי להבין האם הם פועלים על פי חוק בעניין ההנחה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) כפי שכבר הוזכר בפורום זה לא אחת, "מיסי מושב" הינו מונח עממי מקובל (ושגוי) לתשלומים שוטפים הנדרשים ע"י אגודת-המושב מבעלי נחלות או יחידות-מגורים, אולם כל מרכיב בתשלום הנדרש ניתן לבחינה בנפרד: על-פי מהותו-ייעודו ושאלת קיום בסיס לעצם חובת תשלומו, וכן – לבחינת הבסיס והסבירות לשיעורו של הסכום הנדרש. כל מי שדורש תשלום, חייב לפרט את מרכיביו, לפי שיעוריהם, ולהבהיר את בסיסי הדרישה והחישוב; קל-וחומר אמור הדבר לגבי פעילות בעלת אופי ציבורי, כדרישה וגבייה של תשלומים כאמור בשאלה. תשומת-הלב מופנית, למשל, לתשובות בפורום זה לשאלות מיום 1/3/2021 ומהתאריכים הנזכרים בתשובה שם; כך גם בתשובות נוספות בפורום, לרבות לשאלה מיום 7/9/2014. ב) יש להניח כי יחידת-המגורים, האמורה בשאלה, הושכרה ע"י האגודה לפי חוזה-שכירות, הכולל גם חובות תשלום ארנונה לרשות המקומית (המועצה האזורית והוועד המקומי) וכן תשלומי המקובלים במושב בעבור שירותים נוספים ומשלימים שמספקת האגודה לתושביה. זכותה של האגודה, כמשכירה, לכלול חיובים כאלה בחוזה ככל משכיר אחר של נכס במושב. ג) האמור בסעיף ב' לעיל איננו שולל בירור ובדיקה לפי האמור כאן בסעיף א'. בנוסף, בנסיבות האישיות המתוארות בשאלה, ניתן לפנות לבירור גם לגורמי-הסיוע במועצה האזורית (או אף בוועד המקומי, אם ישנם כאלה), כדי לבחון אפשרויות סיוע או מתן הנחה, אף לפנים-משורת-הדין, במיוחד אם היו לכך תקדימים מתאימים ביישובי המועצה, או מכל סיבה מוצדקת אחרת שתימצא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות