משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותתגובת המשך לשאלתי מיום 25.10.22-חסימת גישה לכביש בישוב במועצה

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

תגובת המשך לשאלתי מיום 25.10.22-חסימת גישה לכביש בישוב במועצה

ליא
ליאורה

המקרים המתוארים בפורום זה,אליהים הופניתי ,מתייחסים לגישה למשאבי טבע בסמוך למושב/קיבוץ. נדמה לי שזהו מצב שונה. מדובר בכביש העובר במושב בית הלוי המשמש גישה ליעד מוגדר שאינו בתחום המושב-מרכז אקדמי רופין. קיימת דרך ראשית (כביש 4) ליעד המוגדר ,אך בשלבים שונים במהלך שנת לימודים אקדמית, הדרך הראשית עמוסה באופן בלתי סביר ולפיכך נדרשית דרך חלופית . מבקשת לציין כי בכביש המוביל ליעד בתחום המושב, אין נקודות הסעה לילדים ואף לא מעברי חצייה להולכי רגל.

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! .א) גם לאחר שאלת-ההמשך, לא נראה כי מעבר דרך המושב מתחייב לשם הגעה אל היעד; למדרשת-רופין ניתן להגיע גם דרך כביש 5711. אמנם יש קושי להגיע למסלול זה ממקום המצוי צפונית לאזור, אך הפיתרון לעומסי-התנועה בכביש 4 אינו אמור להיות על חשבון זכויותיהם של תושבי המושב - בהן זכויות לביטחון תעבורתי בכבישים הפנימיים שלו, ולשלווה ולאיכות-חיים אשר ייפגעו מ"קיצור-הדרך" המוצע בשאלה. ב) מוצע לבחון אפשרויות הסדר עם הנהלת המושב, אף בעזרת המועצה האזורית ו/או הנהלת המוסד האקדמי, כדי שיתאפשר גם לעובדים ולסטודנטים של "מדרשת רופין" מעבר דרך שער המושב, לפחות בשעות הצורך, המוכרות לכולם.