לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חיים ט

הבן שלי גר ביחידת דיור חלק מהבית שלי

האם הוא מחיוב לשלם מיסי ישוב כאשר אני משלם מיסי ישוב כחבר אגודה? האם בגלל שהוא גר אצלי ולא משלם אפשר למנוע ממנו לרכוש דירה / בית בישוב? או או להתנות השתתפות בזכאות רק למשלמי מיסים

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) ככל שהשאלה מתייחסת לסוגיית תשלום "מיסים" ביישוב, יצוין כי קנה-מידה מקובל לחלוקת נטל הוצאות ביישוב שיתופי או קהילתי הוא לפי "בית-אב"; כאשר בן בוגר, נשוי או בגיל מתאים לנישואין, מתגורר ביחידה נפרדת, גם אם בצמוד להוריו – יש מקום ובסיס לראותו כ"צרכן שירותים" מוניציפאליים או קהילתיים, אף בפני עצמו, ובתור שכזה – כחייב נוסף. בהקשר זה וכפירוט נוסף לתשובה – מופנית תשומת-הלב לתשובות מנהל-הפורום לשאלות שהועלו כאן בתאריכים 3/1/22, 28/7/19, 26/10/19 וכן לשאלות מהתאריכים הנזכרים בשלש התשובות הנ"ל. ב) ככל שמדובר בנושא של השתכנות או זכאות ליחידת-מגורים ביישוב, בו האגודה השיתופית מנהלת את נושא ההשתכנות ( כעולה מאיזכור של "השתתפות בזכאות" בגוף השאלה ) – יש לבחון את המקרה על-פי קני-מידה המתאימים ליישוב קהילתי, באבחנה מרכישת בית או דירה ביישוב עירוני או במושבה. בהקשר זה, תשומת-הלב מופנית גם לשאלה בנושא שהועלתה בפורום זה ביום 3/12/22, ולתשובה שניתנה בהקשרה, בהתייחס למקרה בו תשלום "מיסים" לאגודה שימש אצלה קנה-מידה בפרויקט השתכנות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות