לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אליהו ל

הוספת נושא לסדר יומה של אסיפה כללית

באגודה שלנו זומנה אסיפה כללית לעוד שלושה שבועות. אני מעוניין להוסיף נושא לסדר היום של האסיפה. ועד ההנהלה הגיב לי שאין לי סמכות להוסיף נושאים, אלא רק לחברי הועד, ושאם ברצוני להעלות נושא עלי להחתים רבע מחברי האגודה או 50 חברים כפי שמופיע בתקנון האגודה. המספר הזה מופיע בתקנון האגודה רק לגבי דרישה של החברים לקיומה של אסיפה כללית שלא מן המנין. האם הם צודקים שדינו של הוספת נושא בסדר יומה של אסיפה שכבר זומנה/מתוכננת שווה לכינוס אסיפה ומצריך 50 חתימות? או שבמקרה כזה אני יכול לדרוש הוספת נושא גם כחבר יחיד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) לפי המתואר בשאלה, ועד-ההנהלה של האגודה אינו מוכן להוסיף את הנושא המוצע בסדר-היום של האסיפה שכבר זומנה. את נושאי הדיון ואת סדר-העדיפות בבירורם קובע הוועד, והוא כפוף לדרישה רק אם היא נתמכת במספר החברים הקבוע לכך בתקנון-האגודה; שיעור של רבע ממספר החברים או 50 חברים נראה סביר בהחלט. ב) יש לקחת בחשבון, כי הסמכות לקביעת נושאי-הדיון להתכנסויות האסיפה הכללית נתונה בידי ועד-ההנהלה, ודרישות של חברים בודדים עלולות לפגוע ביעילות פעולתם של מוסדות האגודה ( ובהם האסיפה ), אם נושאי הדיון המוצעים על-ידם לא יהיו, כל אחד ואחד, מעניינם של חברים במספר מינימאלי ראוי – מספר הקבוע לכך בתקנון. ג) ללא התניה והגבלה כזו, עלול אף חבר בודד "להציף" את הוועד ואת האסיפה הכללית בדרישות מצדו, ללא צידוק אובייקטיבי. מאידך גיסא, כאשר נושא מוצע ראוי לדיון באסיפה הכללית – יש להניח כי יימצאו חברי-וועד שידאגו להבאתו לדיון, או חברי אגודה במספר הסביר לפי התקנון, והכל – על רקע מיגוון אפשרויות-הפעולה, הנתונות לכל חבר, לפנות לגורמי-הבקרה ולגורמי-הבירור הקיימים לגבי פעילות האגודה ומוסדותיה, במישור הפנימי או מול גורמי-חוץ.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות