לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אייל כ

חובות חבר אגודה שיתופית

האם כחבר אגודה אני חשוף לחובות של האגודה עצמה, הפסדים ו/או הוצאות ?? האם יש הכרח לחתום על סעיף המציין כך "אני מסכים כי הרישומים בספרי האגודה יחייבו אותי בכל עניין הקשור לחובתי לאגודה ולתביעותיי ממנה"? והאם חתימה על טופס ובו סעיף כזה כובל אותי משפטית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) ספרי-החשבונות של האגודה השיתופית, המנוהלים על-ידיה באופן שוטף ובסיוע מקצועי של רואה-חשבון, הינם – לפי המקובל וכנובע גם מן הדין (תקנה 1א לתקנות האג"ש "ניהול וביקורת חשבונות") – ראיה-לכאורה לנכונותם; אין לראותם כראיה מוחלטת, שאיננה ניתנת לסתירה, ואין הם "משוריינים" מניסיונות להוכיח כי החשבון הנכון הוא אחר, מכל סיבה שתיבדק ותבורר (לרבות טעות חשבונית). על כל אגודה, המחויבת גם בהגינות כלפי חברים וכלפי מועמדים-לחברות, להציג לחתימה מסמך הסכמה התואם את האמור לעיל. חתימה על מסמך כאמור מסייעת לאגודה בגביית כספים המגיעים לה כדין, גם בהעברת נטל-ההוכחה לחבר-הנתבע להוכיח כי חשבון-האגודה שגוי. ב) שאלת אחריותם של חברי-האגודה לחובות האגודה הינה נושא רחב ומורכב, החורג ממסגרת מענה בפורום אינטרנטי. עם זאת יצויין: 1) גם אם האגודה הינה בעלת "אישיות משפטית" נפרדת ועצמאית, עלולים חבריה למצוא עצמם אחראים לחובותיה, או לחלק מהם, עקב נסיבות מיוחדות שנוצרו בהקשר לחוב זה או אחר, במישרין או אף בעקיפין. 2) מומלץ לקבל ייעוץ בכתב מעוה"ד המלווה את האגודה: מה המצב הקיים, מבחינה חובות האגודה ואחריות חבריה, ומה מוצע לבצע כדי לשמור ולפקח על יצירת חובות בעתיד על-ידי האגודה, באופן שימנע אחריות של חבריה. אם ועד-ההנהלה אינו יוזם פנייה כזו – ניתן להשיג ייעוץ עו"ד בהתארגנות של קבוצת-חברים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות