לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יוססי

מיסי ועד אגודה שיתופית

אני מתגורר בישוב קהילתי, חבר אגודה (אגש"ח) ומשלם מיסי ועד לישוב, כמו כל חבר אחר. בנוסף להיותי תושב בישוב, יש לי גם עסק, וברשותי כמה מבנים באזור התעשיה של הישוב, חלקם בבעלותי, וחלקם בשכירות ואני משלם עליהם שכירות חודשית לאגודה. לאחרונה, האגודה החליטה לגבות מיסי ועד גם מהעסקים באזור התעשיה, על כל מבנה - אם ברשותי 7 מבנים - אשלם מיסי ועד כפול 7 בכל חודש. האם האגודה יכולה לחייב בעלי עסקים באזור התעשיה לשלם מיסי ועד כמו התושבים בישוב? העסקים לא צורכים את שירותי הישוב כגון בריכה, תרבות וכד'.. האם זה חוקי לחייב אותם לשלם מיסי ועד?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .(א) כפי שנאמר לא אחת בפורום זה: המונח "מיסי ועד" הינו מונח עממי מקובל, אך הוא איננו מונח משפטי, ובכל מקרה – הדורש את התשלום חייב לפרט ממה מורכב התשלום, ומהם בסיסו ואופן חישובו של כל מרכיב. (ב) כל חלק מהתשלום המדובר, המהווה תשלום ארנונה – חייב בו מי שנהנה משירותי הרשות המקומית (המועצה האזורית ו/או הוועד המקומי, לפי המקרה), וזאת כחובה על-פי דין; חובה זו מוטלת על המחזיק, ובחופף (ולחלופין) – על בעל-הנכס. (ג) תשלומים עשויים להגיע לוועד כנותן שירותים משלימים או נוספים, אם הינם מקובלים ובשיעור סביר (לרבות להסדרת שירותי אבטחה ושמירה מוגברים, לפי נסיבות המקום והסביבה). (ד) כאשר מושכר נכס מקרקעין, נהוג "לגלגל" על השוכר, בחוזה-השכירות, גם את ההוצאות הדרושות להחזקה ולשימוש בנכס, לרבות תשלומי-ארנונה, ומבלי לשלול תשלומים מוצדקים נוספים. אם ההחזקה והשימוש בנכס נותרו בידי בעליו – עליו לשאת בהוצאות אלה, כמי שנהנה משירותי הוועד. (ה) אם ובמידה ש"מיסי הוועד" במקרה המדובר כוללים מרכיבים או חלקים שאין חובה בדין לשלמם, או ששיעורם חורג מהסביר – ניתן להתנגד לדרישת-התשלום, כאשר לצעד זה מומלץ ייעוץ מוקדם של עו"ד, או לפחות היוועצות (ואף שיתוף-פעולה) עם אחרים שקיבלו דרישה דומה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות