לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בורק חנן

יציאה לעצמאות כלכלית

שלום, הודעתי בחודש נובמבר למזכיר הקיבוץ על כוונתי לצאת לעצמאות כלכלית בחודש דצמבר. קיבלתי מייל שאין בקיבוץ מסלול של עצמאות כלכלית אלה של יציאה לשנת חופש שמחייבת יציאת שני בני הזוג ונדרש לצאת פיזית מהקיבוץ. תשובתי הייתה 1.שרק אני מעוניין ביציאה לעצמאות כלכלית, 2. את הדירה רכשתי ולכן זכותי להישאר בה 3. בתקנון הקיבוץ אין התיחסות לחיוב או לשלילה בכל הקשור ליציאה לעצמאות כלכלית 4. לפחות 3 חברים יצאו בעבר לעצמאות כלכלית 5. קיים בתקנון האגודה התיחסות ליציאה לעצמאות כלכלית ועל סמך אלה אני רואה זכות לצאת לעצמאות כלכלית. האם נכון הדבר או שיש משהו שאני לא רואה? אציין שאני חבר קיבוץ עם וותק של 38 שנה אודה על תשובתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) מוצע לפנות לקיבוץ בכתב, כפנייה חוזרת, עם הודעה מפורשת ובצירוף דרישה לאישור מצד הקיבוץ, ובהעדר הסכמה מצדו – דרישה להנמקת סירובו תוך הבהרה על מה מסתמך הקיבוץ בעמדתו. ניתן לשלב בהודעה ובדרישה הנ"ל גם תזכורת לכל המפורט בשאלה, מול סירוב אפשרי. ב) ניתן לשקול פנייה מקבילה אל היועץ המשפטי של הקיבוץ, החייב לבחון פניות מסוג זה בראייה אובייקטיבית, תוך התחשבות בזכויות החברים. ג) בהנחה כי הצעד של יציאה לעצמאות כלכלית גם משתלם כלכלית, יש מקום גם להוצאה הכרוכה בשכירת סיוע של עו"ד, ואם כך – כדאי לעשות זאת כבר כעת. סיוע של עו"ד עשוי לכלול איזכור של נזק כספי העלול להיגרם עקב סירוב בלתי-מוצדק מצד הקיבוץ, לרבות בחינת העיתוי הנכון והדרך הנכונה להעלאת טענה זו, אם יהיה בה צורך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות