משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותחיובים שלא נאמרו מראש לתושב בטרם נהיה חבר אגודה

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

חיובים שלא נאמרו מראש לתושב בטרם נהיה חבר אגודה

מנח
מנחם כהן

שלום וברכה, כשעברתי לגור באגודה, טרם יהותי חבר בה - שאלתי מהם המיסים שמוטלים על תושבים. מסתבר שענו לי תשובה חלקית וקיימים מיסים נוספים שמושתפים על חברי אגודה - בית כנסת וכו', שעולים לכדי מאות שקלים נוספים בחודש. האם אני יכול לטעון שחבר הועד ומזכיר האגודה שאיתו שוחחתי על המיסים "הונו אותי", וייתכן שלו הייתי יודע מראש שיחולו עלי תשלומים נוספים של מאות שקלים בחודש לא הייתי עובר לאגודה, ומשכך להגיש בקשה להפסקת התשלומים הנוספים לאלתר? לכאורה אם היה קורה הפוך (אני הייתי שוכח לשלם מיסים כלשהם ליישוב), היו מחייבים אותי לשלם, ויכולים להוסיף קנס וריבית, האם במקרה דנן, שהאגודה "שכחה" לציין מיסים מסויימים - יש לי עילה לבקש ביטול התשלום שלהם?

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! ספק אם בפורום פומבי, הגלוי לכל, נכון לפרט את השיקולים השונים, דבר העשוי לסייע גם לאגודה ולנציגיה. העניין ממילא דורש בירור של עובדות ונסיבות, ונראה כי מוטב לערב בעניין כולו אישיות רבנית מוסמכת, כגון רב המועצה האזורית. בבירור כזה ניתן יהיה לבחון גם הפחתה בשיעור הגבייה, לפחות לתקופה ראויה, על דרך של פשרה מכובדת המכבדת את כל המעורבים.