משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותחוק הארכיון לגבי הצבעות באסיפה כללית

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

חוק הארכיון לגבי הצבעות באסיפה כללית

שי
שי דר

שלום, אני רוצה לברר עם הייתה הצבעה באספה כללית לגבי שינוי תמ"א במושב, הבעיה שזה היה לפני 15 שנה, במסגרת אותו שינוי הוגדלו משקים מסוימים (של חברי ועד), רוב הסיכוי שהדבר לא הובא בכלל לדיוון באסיפה, מה גם שהועד המקומי ניסה "להרדים" את החברים ופרסם שלא היה שינוי, עד לאחרונה שהתחילו לבקש מפות עדכניות. אני רוצה לברר מה החוק לגבי שקיפות המידע האם אני יכול לדרוש את אותו פרוטוקול הצבעות ואם יש חוק שמחייב את המושב לשמור ולהנגיש את זה לתושבים, ולכמה זמן נשמר החומר.

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! .א) נראה כי את הבירור כדאי להתחיל אצל רשויות התכנון והבניה הנוגעות למקרה, הן כדי לוודא את קיום השינוי ואת פרטיו (לרבות מועדו), והן לאיתור הודעות-עמדה מטעם אגודת-המושב בהקשר לשינוי (אם היו כאלה). ב) על-פי הדין, זכותו של כל חבר לעיין בספרי הפרוטוקולים של רשויות האגודה (לרבות ועד-ההנהלה והאסיפה הכללית), ועל האגודה לאפשר לו זאת תוך שבעה ימים מיום הדרישה - תקנה 37 ל"תקנות האג"ש (רשויות האגודה)". ג) מקורות נוספים לקבלת מידע והעתקי מסמכים במקרה זה – "רשות מקרקעי ישראל" והמועצה האזורית שבתחומה מצוי המושב.