לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרונה רומי

האם חובה עלי לשלם מס תושב עס 200 ₪ למרות שאיני חברת אגודה

אני חברת אגודה בישוב קדר (ישוב הקבע)אשר השכיר לאגודת קדר דרום את המתחם הישן ל 15 שנים (באמצעות מועצת גוש עציון). הוכחתי בעבר שאני מחוייבת בתשלום ועד מקומי בלבד אך הם ממשיכים לחייב אותי במיסי תושב ע"ס 200 ₪ ויוצרים לי חוב כבר מס' שנים..

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) כבר נכתב כאן, לא אחת, כי הביטוי העממי "מסי תושב" מיוחס כשם כולל למרכיבים שונים בדרישות כספיות המופנות אל תושביו של יישוב שיתופי. במקרה כמתואר בשאלה מומלץ, כתמיד, לדרוש פירוט של כל מרכיב בדרישה המדוברת, כולל ביסוסו מבחינה מהותית-משפטית ומבחינת חישוב שיעורו. כל גורם המפנה דרישות-תשלום לתושבים, חייב לתת פירוט כזה לכל נמען הדורש זאת. תשומת-הלב מופנית, למשל, לתשובות בפורום זה לשאלות דומות מהתאריכים 27/4/22, 3/1/22, 1/3/21 והתשובות הנוספות הנזכרות שם (את רובם ניתן לאתר גם ב"גוגל"). ב) יצוין בנפרד, כי גם בעבור שירותים חיוניים ומקובלים, לרבות תיגבור הוצאות ביטחון, זכאית המערכת הארגונית-היישובית לתשלומי החזר או מימון מן התושבים - תשלומים המחולקים, לפי המקובל, על-פי בתי-אב ויחידות-מגורים של הגרים ביישוב במגורי-קבע. מרכיב "דמי-חבר" חל רק על חברי-אגודה ומרכיב של ארנונה מוגבל על-פי הוראות חיקוק, אשר הסבר לגביהן ניתן לקבל גם במועצה האזורית.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות