משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותחבילות תקשורת במיסוי תושב חוץ בקיבוץ

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

חבילות תקשורת במיסוי תושב חוץ בקיבוץ

דני
דניאל

אני תושב חוץ בקיבוץ במרכז הארץ ואני שוכר דירה מחבר קיבוץ שלא גר ביישוב והדירה שוייכה לו. כחלק מהסכם המשולש אני משלם מיסי תושב שהם גם מיסים מוניציפאליים השאלה שלי אם מותר להם לחייב אותי כחלק מהמיסי תושב, לשלם לחבילת אינטרנט והטלוויזיה שהקיבוץ קבע? אין הגבלה שזה יכלול רק על ארנונה ואבטחה?

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! .א) יש להניח, כי "חבילת" ערוצי הטלוויזיה והאינטרנט, בעבורה משלם כל תושב בקיבוץ, נבחרה בהתאמה לרצונו ולהנאתו של רוב הציבור, אם לא כולו. מי ששכר דירה בקיבוץ כאשר ההסדר המדובר כבר היה קיים – חזקה עליו כי מיבחר הערוצים התאים לו, או כי סמך על טעמו של הרוב. ב) באמצעות החבר-המשכיר או ישירות לאגודה ניתן לפנות בשאלות לגבי האפשרות להתנתק מההסדר הקיבוצי הקיים - מבחינת חיבור לערוצים ומבחינת תשלום גם יחד. יתכן כי ההסדר הקיים משתלם לכל הקשורים בו, בעדיפות על הסדר "פרטני" נפרד. השאלה אם ההסדר יכול להיחשב כשירות קהילתי מקובל המצדיק חובת תשלום, תלויה במכלול הנסיבות וכן בתשובת הקיבוץ לפנייה כאמור לעיל.