משפטי– זאפ
משפטיפורומיםאגודות שיתופיותגילוי מסמכים ומידע של חברי האגודה

מנהלי הפורום

עו"ד מרדכי שחם

עו"ד מרדכי שחם

עוסק בעריכת-דין מאז נובמבר 1972. תחומי עיסוקו מקיפים מגוון ענפי-משנה בעולם-המשפט, בעיקר בתחום האזרחי והמנהלי, תוך התמחות בנושאי מקרקעין (במיוחד-מקרקעי-הלאום שבאזורי התיישבות חקלאית), תאגידים (במיוחד-חברות ואגודות-שיתופיות, וכן תאגידים סטטוטוריים), חקלאות וענפיה, מושבי-עובדים, וכן בכל תחומי החוזים (הן בניסוח לקראת חוזה, והן בהתמודדות מול קשיים ומחלוקות המתעוררים על רקע חוזים קיימים).

קביעת פגישה
0539367355
חזרה לפורום

גילוי מסמכים ומידע של חברי האגודה

יוג
יוגב מ

שלום רב, במושבנו נעשה הסדר חובות, לכל משק נקבע סכום שונה ע"י יו"ר האגודה. ביקשתי לראות כיצד חולקו החובות אך היו"ר טוען שזה חסוי ולא ניתן לחשוף את המידע. תשובתו הייתה תמוהה בעיניי. האם עומדת לזכותי האפשרות לראות כיצד התבצע ההסדר ומה שילם כל משק?

RE:
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם
עו"ד ונוטריון מרדכי שחם

שלום רב! .א) פרטים לגבי מצבה הכלכלי של משפחה ראויים לחיסיון, לרבות לגבי גובה חוב אליו נקלעה וכן לגבי יכולתה להשיבו. ב) אגודה שיתופית אמורה לכלול בין מוסדותיה גם מבקר חיצוני כברית-פיקוח או רואה-חשבון-מבקר, וכן ועדת-ביקורת הנבחרת באסיפה הכללית. גורמי ביקורת אלה הינם כתובת לפנייה בנושא שבלב השאלה הנוכחית – לטיפולם החסוי; באגודה בכלל, ובאגודה יישובית בפרט, אין מקום למצב בו כל חבר יבקש לעצמו מעמד או כוחות של מעין-ועדת-ביקורת. ג) כל חבר החייב כספים באגודה הינו בעל יכולת-החזר התלויה בנסיבותיו ויכולותיו (לרבות נסיבות אישיות או משפחתיות היוצרות הכבדה); ממילא, כל הסדר סביר להחזר חוב תלוי גם באלה, וכל הסדר עשוי להיות שונה מחייב לחייב. ד) נראה כי מול פנייה לאגודה, כגון זו שבשאלה – יש מקום למידע בדבר סך כלל החובות המגיעים מחברים, ובדבר מועדי החזרם לפי כלל ההסדרים מול החייבים, אף תוך דירוג לפי אחוזים ותקופות (כאמור - בראייה כוללת של החובות).