לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רווית

בקשת הסבר על הנורמות של הקיבוצים

הקיבוץ שבו שכרתי חדר למגורים לכאורה צימר, בעקבות היותי מפונה מנכס מגוריי בשל המלחמה, מחייב את חשבוני החודשי לא רק במיסי קהילה השווים לכל משפחה בקיבוץ (הגם שאני בגפי ולא עם משפחה, ועל אף שאני מתגוררת בחדר ולא בדירה ראויה או נכס מגורים ) לא מכיר בגילי המתקדם שהולך ונושק לגיל 80, הרי בעיר אני זכאית להנחת 25% עד 100 מ"ר ראשונים, בנוסף מחייב אותי בעלות צריכת אינטרנט למרות שאין לצימר חיבור אינטרנט משלו ויוצא שלצורך צפיה בטלוויזיה אני רוכבת על האינטרנט של בעל הצימר, הקיבוץ טען שעלי לשלם גם עבור שימוש בגז למרות שאין לי תנור או כיריים גז, התווכחתי ואז ירדו מעקרון חיוב עבור שימוש בגז, אני שואלת אם כך למה שהקיבוץ לא יתקין חיבור אינטרנט לחדר המושכר, ולמה אישה בגילי לא קמה לה זכאות להנחת 25% כמוגדר בתקנות הארנונה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) מצער לקרוא על מקרה נוסף כמתואר כאן, הנובע ממצב הלוחמה הנמשך; לצורך כל הסבר או הבהרה של עמדת הקיבוץ – מן הנכון והראוי לפנות אל הקיבוץ עצמו, מה גם שפנייה כזו עשויה להביא לפתרון, מלא או לפחות חלקי. ב) עולה מהאמור בשאלה, כי בצימר המושכר ניתן להתחבר לאינטרנט ולטלוויזיה באמצעות רשת-כבלים קיימת, אשר יתכן שהיא מוסדרת לקיבוץ כולו ללא יכולת שינוי דירתית. אמנם, מי ששוכר נכס למגורים אמור לברר מראש את האפשרויות הקיימות ואת מכלול העלויות הכרוכות בשכירות, אך יש מקום לבירור חוזר בנושא, בשיתוף כל גורם מעורב ( לרבות חברת-הכבלים עצמה ). ג) נושא הארנונה המוניציפאלית מוסדר ומפוקח על-ידי המועצה האזורית שבתחומה נמצא הקיבוץ, ומוצע לפנות אליה - בין ישירות ובין בשיתוף הקיבוץ או באמצעותו; יתכן כי בנסיבות המקרה קיימת אפשרות של פתרון. גם אם המועצה תמצא עצמה "כבולה" לתקנות ולכללים הקבועים לנושא הארנונה (הנקבעת, ככלל, לפי נתוני בעלי-הנכס)– יש מקום להניח, כי תיבחן אפשרות של הפחתה או סיוע (לפי הצורך - אף בשילוב פנייה מתאימה למשרד-הפנים), גם בהתחשב במציאות הלאומית והאזורית שנכפתה על ציבור כה רחב והמצדיקה מאמץ מיוחד ( עם הסדר מיוחד ) מצד כל גורם רשותי או ציבורי.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגודות שיתופיות