עודד נחמיה

תשלום מיסי קהילה על מגרש ריק

האם מושב יכול לחייב אותי במיסי קהילה למרות שטרם בניתי בית ואיני מתגורר במושב ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) מי שיש לו זכויות במגרש-למגורים במושב, אמור לשאת בתשלומים הנהוגים לגבי כל תושב, לפחות מהמועד בו היה חייב להקים בו בית למגורים. תשומת-הלב מופנית לתשובות שניתנו בפורום זה לשאלות דומות מהתאריכים 26/7/23, 2/10/23 ו- 12/12/23. ב) "מיסי תושב" כוללים מרכיבי-חיוב שונים, ויש לדרוש ולקבל את פירוט המרכיבים לפי שיעוריהם, בצירוף הגדרתם ומקור החובה לתשלומם; דורש התשלום חייב לתת פירוט כזה. כל מרכיב ייבחן בנפרד על-פי הפרטים שיתקבלו. ג) עם כל זאת, בנסיבות המיוחדות של התקופה שלאחר 7/10/23, יש מקום לבחון את שאלת קיומו של עיכוב מוצדק בבנייה ו/או בכניסה למגורים במגרש המדובר, עקב נסיבות המצב הכללי המצער. יש להניח, כי פנייה מתאימה אל האחראים על הנושא במושב ( לרבות כל גורם מוניציפאלי, לגבי כל מרכיב-תשלום הנוגע לתחומו ) – תיבחן עניינית וברגישות המתבקשת.