יואב מזרחי

מה משמעות של "פסק משקם חלקי"

שלום מרדכי, אודה לעזרתך בשנת 2015 קיבלתי "פסק משקם חלקי" אשמח לדעת מה המשמעות של פסק זה. האם בעצם ניתן לגשת לבית משפט בבקשה לבטלו בשל ראיות חדשות שצצו וכו'. בברכה,

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) "פסקי משקם" ניתנו בעבר ע"י "משקמים" שמונו ופעלו להסדרת חובות במיגזר המושבי, לפי "חוק הסדרים במגזר החקלאי המשפחתי, התשנ"ב-1992", אשר נודע בשעתו כ"חוק גל"; סעיף 27 של החוק הנ"ל נושא כותרת "פסק משקם" וסעיף 28 דן באפשרויות ביטולו. ב) תיקון מס' 13 של החוק הנ"ל נחקק עוד בשנת תשע"ח-2018, והסדיר את סיום פעילות המשקמים ו"המינהלה להסדרים" שפעלה לביצוע החוק. לפי סעיף 45 שהוסף אז לחוק, הועברו כל המסמכים הנוגעים להסדרת חובות לפיו – למשרד החקלאות. ג) לבחינת המקרה האמור בשאלה, מוצע לפנות לעו"ד - כדי לבחון אם בממצאים החדשים יש כדי לבסס בקשה לביטול "פסק המשקם", או שלמרות הזמן הרב שחלף ישנה דרך חלופית מתאימה לפתרון מעשי. במקרה של צורך באיתור מסמכים לגבי "פסק המשקם", ניתן לפנות למשרד החקלאות באמצעות הלשכה המשפטית של המשרד.