מבררת

קבלת החלטות באגודה שיתופית

האם החלטה (לא בחירות או עניין תקנוני) שהתקבלה בהצבעה גלויה באסיפת חברים תקפה אם רוב הנוכחים הצביעו בעד הצבעה גלויה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! תקנת-משנה 11(א) של "תקנות האגודות השיתופיות (רשויות האגודה)" קובעת: "ההצבעה באסיפה הכללית תהיה באופן גלוי או באופן חשאי, לפי תקנות האגודה, ואם לא נקבע בתקנות האגודה – תהיה ההצבעה באופן גלוי, אלא אם כן החליטה האסיפה הכללית לקיים הצבעה חשאית...". (( במאמר מוסגר: הציטוט הנ"ל מהתקנה אמור להשיב לשואלת, גם אם נפלה טעות בשאלתה )).