יואב מור

כונס נכסים בעקבות פסק משקם

עו"ד שחם היקר אבי נפטר בשנת 2003. פסק משקם נגדו ניתן בשנת 2015. האגודה שלחה לאחרונה מכתב לאימי לפני הוצאה לפועל 1. האם האגודה יכולה לפעול כנגד עיקול המשק? 2. האם המשק בנקודת הזמן הזה הוא עדיין עיזבון של אבי? הרי המשק הפך להיות 100% של אימי לאחר פטירת אבי ופסק המשקם ניתן יותר מעשור לאחר פטירתו. 3. האם פסק דין שניתן לאדם יותר מעשור לפטירתו יש לו תוקף ממשי? לא חלה התיישנות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! במקרה כמתואר בשאלה, הכרוך גם בבדיקת מערכת של מסמכים ונסיבות עובדתיות - יש להסתייע בעו"ד. פורום זה, כאחרים דוגמתו, איננו נותן ייעוץ משפטי ותשובות הניתנות בו אינן בגדר ייעוץ משפטי ואינן תחליף לייעוץ כזה. בהערות-אגב: התיישנות של ביצוע פסק-דין היא לאחר עשרים וחמש (25) שנה של אי נקיטת פעולה. כאשר ישנם כמה חברים במושב, אשר האגודה "התעוררה" לפעול כנגדם, יוכלו הם לשתף פעולה גם לשכירת שירותי עו"ד, לבדיקה ולייעוץ, ולמקרה הצורך – גם לייצוג.