מור יואב

סעיף 32 לפקובת האגודות השיתופיות

שלום לעו"ד שחם. מה שלומך? האם תוכל לפרט/להסביר את סעיף 32 לפקודת האגודות השיתופיות

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) מוסבת תשומת הלב לתשובה לשאלה הקודמת שהעלה השואל בפורום כאן. טיפול של עו"ד במקרה המדובר, אשר יכלול בדיקה לעומקה ולרוחבה של מערכת העובדות והמסמכים (לרבות פסק המשקם שניתן ולרבות מרכיבי התביעה שבבסיס הפסק), יבחן בין היתר גם את שאלת תחולתו של סעיף 32 של "פקודת האגודות השיתופיות". ב) סעיף 32 הנ"ל (בדומה לסעיף 33 שלאחריו) דן באחריות לחובות של האגודה לצדדים שלישיים, ולא בחובות החבר לאגודה. בדיקה של עוה"ד תנסה לבחון אם פסק-המשקם ניתן, לפחות בחלקו, בניגוד לאמור בסעיף 32 של הפקודה, ואם כן – האם ניתן עדיין לתקוף את הפסק ובאיזו דרך משפטית. ג) בדיקה של עוה"ד אמורה לבחון ולאתר, בנוסף, טענות אפשריות נוספות לטובת החברים המעורבים, לאור הנסיבות המורכבות והמיוחדות של המקרה.