דניאל יצחק

מקומה של ועדת ביקורת בוועד ממונה

שלום, אני חבר באגודת ורד יריחו. בשנים האחרונות כיהן באגודה וועד ממונה שמונה ע"י רשם האגודות (וועד שחבריו לא היו חברי אגודה). בשנים אלו, מסיבות כאלו ואחרות, לא הייתה באגודה וועדת ביקורת. לקראת סוף החודש הנוכחי, ספטמבר 2024, אמורה האגודה לקיים בחירות ובהן ייבחרו לוועד האגודה חמישה חברים שיכהנו כוועד האגודה הבא. היו"ר הנוכחי, יו"ר הוועד הממונה, ימשיך בתפקידו עד לסוף השנה האזרחית. שאלתי היא: האם יש לבחור ולמנות וועדת ביקורת ביום הבחירות, וועדה שתתחיל לתפקד עם הוועד שיבחר או שעלינו להמתין ע בחירת וועדת הביקורת עד לסיום תפקידו של יו"ר הוועד הממונה, בסוף השנה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! המשך כהונת יו"ר הוועד הממונה, על-פי מינוי רשמת האגודות השיתופיות, אמור לסייע לאגודה לחזור (בהדרגה) לניהול הרגיל של ועד-הנהלה הנבחר מבין חבריה, ואין הוא אמור לשמש "בלם" להליכי ביקורת פנימית של "ועדת-ביקורת" נבחרת. עם זאת, אין להתעלם ממצב בו מוסד פנימי של האגודה יתבקש לבקר, בין היתר, פעולות של גורם הממונה ע"י רשמת האגודות השיתופיות. ברוח הוראותיה של תקנה 28א של "תקנות האגודות השיתופיות (רשויות האגודה)", הדנה בהשלכות שונות של מינוי "ועד ממונה" – נראה כי ראוי ונכון לפנות בשאלה הנדונה אל רשמת האגודות השיתופיות, כדי לקבל את אישורה או הנחיותיה.