יגאלון

תשלום מס קהילה למי שכבר אינו חבר

הייתי חבר באגודה שיתופית ורכשתי נכס בישוב. הנכס נמצא בבעלותי אך אינני גר במושב. כמו כן, יצאתי מחברות ואינני שייך לאגודה. האגודה מתעקשת, שהחלטת האגודה בנוגע לתשלום על שירותים תקפה גם לגבי. במושב ישנה הרחבה של תושבים שאינם שייכים לאגודה השיתופית והם אינם נדרשים לשלם על אותם שירותים. האם אגודה יכולה לחייב מישהו שלא חבר בה לשאת בתשלומים שנועדו לאגודה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) תשומת הלב מופנית לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה מיום 26/7/23, וכן לתשובות לשאלות האחרות הנזכרות בגוף אותה תשובה (לפי מועדיהן). בנוסף לאלה – תשובות מנהל-הפורום לשאלות מהתאריכים 2/10/23 ו-7/7/24. ב) יצויין שוב, במיוחד: יש מקום וצורך לדרוש ולקבל פירוט כל מרכיביו של התשלום הנדרש, בצירוף שיעורו של כל מרכיב בנפרד עם אופן חישובו. בהקשר זה: ממי שאיננו חבר האגודה – אין לדרוש "דמי-חבר". ג) בהערת-שוליים: בהעדר פרטים לגבי כלל הנסיבות הנוגעות למשתכני ה"הרחבה" ביישוב, לא ניתן להתייחס אליהם במסגרת תשובה זו; אך יש מקום לבירור ולבדיקה האם יש מקום לדרישה ולגבייה גם מהם, לפחות לגבי חלק ממרכיבי התשלום המדובר.