פליישר

סרוב לקבל שוכרים בקיבוץ

סרוב לקבלת משפחה בשכירות בטענה שאין מקום בגן לשנה הבאה וישנה עדיפות לילדים בגן שהם לא מתגוררים בקיבוץ

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .א) גם אם הקיבוץ עצמו הוא המשכיר המיועד – זכותו (ואף חובתו) להביא בחשבון שיקולים של טובת ציבור החברים, לרבות הדאגה למען קבוצת החברים אשר עניינם בניהול מסודר של מערכת החינוך לילדי הקיבוץ. ב) אם השאלה הינה שאלה של חבר-קיבוץ המבקש להשכיר – יש להניח כי יוכל למצוא לעצמו שוכר אחר; אם השאלה היא של תושב-חוץ המבקש לגור בקיבוץ – לא ברור מדוע יהיה זכאי לכפות את שכירותו, על אף האמור כאן לעיל. ג) כרקע כללי: נושא השכרה של נכס מקרקעין בקיבוץ נתון מלכתחילה בסימן-שאלה, לאור המדיניות רבת-השנים לפיה נכסים כאלה נועדו – ככלל - להתיישבות ולמגורי-קבע, ולא להשקעה עסקית.