תשלום מיסי וועד במועצה אזורית
אני משכיר דירה במושב במועצה אזורית ושלחו לי לשלם עכשיו מיסי וועד על שנים אחורה, זאת פעם ראשנה שהוועד פונה אלי בבקשה / דרישה לתשלום האם אני מחוייב לשלם להם ? למרות שאני משלם ארנונה ? אני לא מקבל מהם שירותים נוספים למעט פינוי אשפה שזה התחום של הארנונה
שלום רב! .א) כפי שהובהר בפורום זה פעמים רבות – מי שמקבל דרישה לתשלום ביישוב שיתופי, כגון מושב, זכאי לקבל מדורש התשלום את פירוט הדרישה לפי כל אחד ממרכיביה, בצירוף הבהרה לגבי הבסיס הנטען לגבי כל מרכיב ולגבי דרך חישוב שיעורו. ב) בנוסף לשירותים מוניציפאליים הניתנים ביישוב, עשויה אגודה יישובית לספק שירותים חיוניים מקובלים (כגון אבטחה ושמירה מוגברים), לרבות תחזוקת מבני ציבור והפעלתם, מיתקנים ציבוריים שימושיים, ועוד. בעבור שירותים כאמור היא עשויה להיות זכאית לתשלום - במקרים המתאימים, בגבולות הסכומים הסבירים ועל-פי חלוקה ראויה לפי מפתח מתאים ( כגון בתי-אב, בעלי יחידות-דיור, וכדומה ). ג) על-פי המידע שיתקבל על-פי פירוט מתחייב כאמור בסעיף (א) לעיל, ניתן יהיה לבחון אם חלק כלשהו של הסכום הנדרש – נעדר בסיס או חורג בשיעורו. ד) תשומת-הלב מופנית לתשובות שניתנו בפורום זה לשאלות קודמות בנושא, כגון שאלות מהתאריכים 2/10/23, 26/7/23, 19/2/23, 22/4/22, ולרבות השאלות הנוספות הנזכרות בתשובות שם. ה) במקרה הנזכר בשאלה הנוכחית, מוצע לברר אם גם אחרים במושב קיבלו דרישות דומות, ואם לא יינתנו תשובות מספקות מצד דורש התשלומים – לשקול שיתוף-פעולה, בהתאם.
שאלות נפוצות:
יואב מור
זאב בן אריה