הנחה לנכה או אזרח ותיק
אני בין 75 בעבר קיבלתי הנחה בישוב של נכה בשיעור של %75 מאז 2007 בהתאם לאישור נכות של ביטוח לאומי ובשנים האחרונות הורידו ל %50 השנה כדי לקבל את ההנחה הם מבקשים דפי חשבון בנק האם הם רשאים לבקש פרטי הבנק שלי ובאיזה סמכות הם דורשים זאת על שאלה זאת ענו לי שהם פועלים מכוח רשם האגודות האם יש הוראה או תקנה שמאפשרת להם לבקש דפי חשבון בנק ומה היא ההוראה או האם רשם האגודות ראשי לאפשר להם בקשה זו

שלום רב! .א) לצורך בירור ממצה של העניין, יש להבהיר תחילה את מהות התשלום לגביו מבוקשת ההנחה, לרבות מרכיביו ושיעוריהם. ככל שהפרטים אינם ידועים עדיין לשואל עצמו – יש לדרוש אותם מהאגודה, אשר כתובעת וגובה של תשלומים היא חייבת במתן פירוט כאמור. לעניין זה מוסבת תשומת-הלב לתשובות לא מעטות שכבר ניתנו בפורום זה לשאלות בנושאי "מיסי יישוב" או "מיסי אגודה", כגון התשובות לשאלה מיום 5/12/24 והשאלות הנוספות הנזכרות בתשובה שם. ב) גם טענת האגודה כי היא נסמכת על "רשמת האגודות השיתופיות" חייבת הבהרה ופירוט – עליה להציג אסמכתא לעמדתה, בין אם מדובר בהנחיה כללית שניתנה ע"י משרד הרשמת ובין אם מדובר באישור לעניין מסוים ומוגדר. יש מקום לבדוק גם שאלת התאמתה של "אסמכתא" זו למקרה. ג) ככל שמדובר במרכיב תשלום המהווה ארנונה, או תשלום לפעילות מוניציפאלית של ועד-ההנהלה או של האגודה – יש מקום לפנייה אל המועצה האזורית אשר בתחומה מצוי היישוב, להתערבותה או לפחות לבירור מסייע שלה. ניתן לבקש את עזרת המועצה האזורית, כחובתה הציבורית כלפי תושביה, גם אם התשלום הנדרש כולו הינו בגדר פעילותה של האגודה השיתופית בתור שכזו - ככל שהעניין לא ייפתר בבירור נוסף מול האגודה, או בעקבות פנייה לגורם מגורמי הביקורת שלה. ד) במסגרת בירור נוסף וממצה מול אגודה, המומלץ כצעד ראשון, ניתן יהיה לברר אם במקום הצגת פרטי חשבון-בנק ניתן למצוא חלופה אחרת להנחת דעתה של האגודה, במיוחד אם כך נהגה כבר במקרה אחר בעבר.