מיסי אגודה " משולשים" על אותו בית בישוב קהילתי
בבעלותי בית בישוב קהילתי אגודה שיתופית . גרות בו שתי משפחות אשר משלמות מיסי ישוב ז"א שעל נכס זה משולמים פעמיים מיסי אגודה מאותם 2 משפחות (בית עם יחידת דיור) הישוב דורש ממני גם לשלם מיסי אגודה( אני לא גרה בישוב) מהיכן שואבת האגודה סמכות לחייב אותי גם.?? אני לא גרה בבית זה . אשמח לתשובתך המקצועית .תודה

שלום רב! .א) מופנית תשומת-הלב לתשובה שניתנה בפורום זה לשאלה מיום 5/12/24. הגורם הדורש תשלומים כנזכר בשאלה, חייב לפרט את מרכיביו של סכום הדרישה, בצירוף ביסוס לחובת התשלום של כל מרכיב ולחישוב שיעורו. בנוסף: על דורש התשלומים לפרט מהו בסיס החלוקה של "תשלומי אגודה" או "תשלומי יישוב" (שאינם בגדר ארנונה או היטל לפי סמכות של "רשות מקומית" ); למשל: חלוקה לפי בסיס של "בית-אב" או לפי בסיס של יחידת-מגורים. ב) לפי התיאור בשאלה, יתכן כי נוצרו ההזדמנות וההצדקה לבדוק ולברר את השאלות הנזכרות לעיל, גם לגבי התשלומים האחרים, ה"כפולים"-לכאורה. המקרה כולו ייבחן לפי המידע הנוסף, המפורט, שיתקבל לפי האמורים בסעיף הקודם. ג) בכל מקרה של קושי בקבלת מידע הנדרש כאמור – ניתן לפנות לכל גורם-ביקורת של האגודה, ולגבי מרכיבי-תשלום המתיימרים להיות בסמכות "רשות מקומית" ניתן לפנות גם אל המועצה האזורית, כמי שאחראית לנושא המוניציפאלי לגבי כלל התושבים ובעלי-היחידות בתחומה. ד) טרם פנייה בדרישת פירוט כלשהי, רצוי לברר פרטים בנושא מתושבים ביישוב, וכן לברר אצל דורש-התשלום שמא דרישת-התשלום מקורה בטעות.
שאלות נפוצות:
ארז דע
ארז דע