לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רונית

חתימה על הסכם משותף בלי מעורבות של עו"ד משני הצדדים

אם אני ובעלי חותמים על הסכם משותף בינינו בלי מעורבות של עו"ד משני הצדדים האם הסכם שלנו יכול להיות מאושר בבית משפט לענייני משפחה?

ציפי מילר

שלום רונית, אני נתקלתי בסוגיה דומה כאשר עברתי גירושין עם הסכם משותף. אני ממליצה כן להיעזר בעורך דין, מניסיוני, ולו רק כדי לישון קצת יותר טוב בלילה. אני נעזרתי רבות בע"ד יונתן דה פריס מרמת גן וממליצה עליו (http://www.johndefrece.com), למרות שכמובן שאני יודעת שלא חסרים מומחים בתחום.

חיים מן, עו"ד ומגשר

רונית שלום, אני מברך אותך ואת בעלך על העריכה המשותפת של ההסכם. בתשובה לשאלתך התשובה חיובית. אתם יכולים לפנות לבית המשפט לענייני משפחה באזור שלכם בבקשה שיאשר את ההסכם שערכתם ביניכם. עניינית -הייתי מציע לכם לשקול פנייה לשעת ייעוץ אצל עו"ד בתחום (עדיפות גדולה לעו"ד שהוא מגשר בתחום המשפחה) על מנת שיעבור על ההסכם, יבדוק את אופן ניסוח הסעיפים שבו על ידכם והאם ההסכם מכסה על כל הנושאים והמקרים שהוא צריך להתייחס אליו או שיש להוסיף התייחסות לנושאים ו/או עניינים שנשמטו מכם. כשבית המשפט ידון בבקשתכם וככל שההסכם מתייחס לילדים קטינים - יבדוק בית המשפט אם ההסדרים הנוגעים לקטינים מבטאים שמירה נאותה על טובת הילדים ובהתאם יאשר את ההסכם. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין ללא תביעות