גרושים בהסכמה
שלום, קיים הסכם ממון שאושר בבית משפט. במידה ומחליטים להתגרש בצורה יפה, נשאר לנו להחליט על סכום המזוזות מה הנוהל כדי להגיע למה שפחות עלויות. גם במזונות יש הסכמה עקרונית. בעצם האם צריך לכתוב פשוט הסכם גרושין ואז ללכת לבית הדין הרבני ? מה הנוהל בלי להיכנס לעלויות. כמה עולה היום ניסוח הסכם גרושין והאם צריך בו כאשר יש הסכם ממון בתוקף ? האם מזונות 2,500 שקלים לתינוק בן פחות משנה זה בסדר יחסית ? יש לציין שלי יש דירה שלי ולא דירה שלו. מקווה שנגיע לעמק השווה והעיניינים ירגעו ולא נתגרש עבור התינוק המקסים שלנו.
דנה שלום, בלי לדעת מה כולל הסכם הממון שנערך ביניכם - אין לי אפשרות להתייחס באופן ענייני לשאלתך ולשאלה מה היקף החלות של הסכם הממון (בהנחה שזה אושר על ידי בית המשפט). בעיקרון - ברגע שיש לבני הזוג ילד או ילדים משותפים - בית המשפט לענייני משפחה בוחן ובודק שטובתם נשמרה באופן מספק על ידי בני הזוג. אשר לעריכת הסכם ביניכם - בהנחה שהתקשורת ביניכם עדיין יעילה ואפקטיבית, שבו ותגיעו להסכמות בכל הנושאים שאתם מצליחים להגיע בהם להסכמות (חלוקת רכוש, התנהלות עם הבית, רכבים, מיטלטלין, אפוטרופסות בתינוק המשותף שלכם (בד"כ משותפת) וחזקה שאני מניח שתהיה אצלך, הסדרי הראיה של בעלך את הילדה (וכאן צריך להתייחס לגילאים השונים ואיך עוברים ממצב אחד למצב אחר בהתאם לגידול הילדים), לבסוף יש להסדיר את שאלת המזונות שמתחלקת גם כן להוצאות השוטפות ולהוצאות מיוחדות. רשמתי את ראשי הפרקים על מנת שתדעו למה כדאי שתתייחסו - בסופו של דבר ועם כל ההסכמות שלכם הייתי מציע שתפנו במשותף למגשר מוסמך בתחום דיני המשפחה. עדיפות למי שהוא גם עו"ד במקצועו על מנת שתהיה לו היכולת הטובה לנסח הסכם טוב ולסייע לכם בפנייה לאישור ההסכם בבית המשפט לענייני משפחה. הנוהל הוא שעם חתימת ההסכם פונים לאישורו בבית משפט לענייני משפחה. לאחר שזה נותן תוקף של פס"ד להסכם הגירושין - פונים לרבנות בבקשה לגט. בד"כ הטיפול בבקשות מעין אלה (כשיש אישור של ביהמ"ש להסכם הגירושין) מהיר, ענייני ולעתים אף נעים מצד הרבנות. עלות ניהול גישור משתנה ממגשר למגשר ובד"כ התשלום הוא לפי שעות בעלות של כמה מאות ש"ח לשעת גישור (משני הצדדים במשותף). הניסיון מלמד שעלות ניהול גישור נמוכה משמעותית מהעלות החלופית של ניהול הליכים בין מתגרשים. אשר לגובה המזונות המוצע - צריך להבין את התנאים הספציפיים שלכם על מנת להשיב נכון לשאלה שהצגת ואת זה אני לא יכול לעשות מעל הבמה הזאת ועל בסיס הנתונים שפירטת. אשמח לייעץ לך על כך בטלפון. בהצלחה. חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה 02-6246777