לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מישהו שעומד להתגרש

חלוקת כספי פנסיה וירושה

אני ואשתי החלטנו לנתגרש .ברצוני לברר 2 נושאים 1.במשך יותר מ-25 חסכתי לפנסיה והיו הפרשות מעביד ושלי ואלו אשתי חסכה באופן פרטי מהכסף הפרטי שלנו משום שאצלה לא הייתה הפרשת מעביד.בפועל קיים פער משמעותי בין גובה הפנסיה שלה ושלי ,אני מעריך בכ-300,000 ש"ח (יש לציין ששנינו מרוויחים שכר זהה פחות או יותר) . שאלותי הם: א. האם עדיין מחברים את סכום הפנסיה ומחלקים ל-2 כי הרי במקרה כזה הפנסיה שלי ממש תקטן ולא אוכל מה שנקרא לחיות בכבוד ב.מה דינם של כספי הפיצויים שמורשים לפנסיה.הרי אם אעזוב את מקום העבודה,דהיינו אתפטר לא מובטח שכספי הפיצויים ישוחררו על ידי המעביד ג. האם מימוש החלוקה היא הוא בעת הגט או שזה יכול להיות גם עתידי בעת הגיעי לגיל פנסיה 2.נושא נוסף -לפני 13 שנה פוטרתי מעבודה ואת כספי הפיצויים העברתי לצורך רכישת דירה משותפת .האם במקרה הזה אני יכול לדרוש להכניס את הסכום הזה כחלק שאשתי כבר קיבלה ולהחשיבו בחלוקת הרכוש 3.ואחרון חביב -קיבלתי ירושה של חלק יחסי בדירה שמכרנו אותה אני ואחיי, ואני בתמימותי הכנסתי את הכסף לחשבון המשותף.האם גם כאן אני יכול לטעון בצדק שזה על פי החוק כספי שלי למרות שהוכנס לחשבון המשותף

חיים מן, עו"ד ומגשר

שלום לך השאלות ששאלת מאוד פרטניות ומחייבות בסופו של דבר התייעצות עם עו"ד מתחום דיני המשפחה - שיוכל לקבל ממך את כל הנתונים ולבצע את האבחנות הנדרשות על מנת שהתשובה תהיה מוסמכת ונכונה. את זה לא אפשרי ולא נכון שאבצע כאן. אומר רק שהמלצתי החמה היא שאת כל העניינים האלה תנסה לברר ביחד עם אשתך בהליך של גישור. בהליך הזה תוכלו תמיד להתייעץ עם עו"ד מטעמכם ולקבל את כל האינפורמציה הדרושה - ואתה להגיע לשולחן הגישור ולהמשיך בדרך המשותפת של שניכם למקום של פירוק הקשר ביניכם בהסכמה. זה בוודאי ההליך הנכון יותר, הזול יותר מבחינת המחירים הנפשיים, הכספיים והמשפחתיים במסגרת הרחבה יותר. בהצלחה חיים מן, עו"ד ומגשר משפחה. 02-6246777

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין ללא תביעות