מגורים ומזונות ילדים בגירים
אני נמצא בהליך גירושין במסגרת גישור .יש לי ילדים בני 18 (עוד חודש) ובן 21 עוד חצי שנה.החלטנו שלמשך שנתיים הדירה (אין לנו משכנתא) אני אגור בדירה וילדים ישארו לגור איתי ואשתי תשכיר דירה ואשלם לה דמי שכירות מופחתים(חצי משכירות הדירה שתשכיר).אגב אם אני הייתי שוכר דירה אז אחד הילדים (בן ה-18) בוודאות ישאר איתי ואלו הילד השני לא ברור אם היה יבוא איתי או נשאר בדירה.כוון שכך העדיפות היא שאני ישאר בדירה כי כך הילדים גם ישארו בסביבה הטבעית שלהם וגם לא נפריד ביניהם.היכן חילוקי הדעות : אני טוען שהילדים יגורו איתי ולכן הם בחזקתי ויש לציין זאת בהסכם וכתוצאה מכך גם העלויות שלי גבוהות יותר ולכן אני מבקש מאשתי מזונות מופחתות(שליש) ,כפי שהיה קורה אם זה היה ההיפך. אשתי טוענת שהיא משכירה דירת 4 חדרים עם 2 חדרים מרוהטים לילדים ויהיה להם מפתחות לבית שלה והם יוכלו לבוא אילה מתי שירצו .ולכן היא מכנה זו חזקה משותפת ,למרות שבפועל הם רוב הזמן הם יהיו איתי בוודאות. אני מציין זאת בוודאות כוון שדיברתי את ילדיי ,מערכת היחסים שלי ממש טובה עם הילדים ושל אשתי היחסים איתם לא ממש טובים. בעצם שאלותיי הם: -האם חובה בהסכם לציין היכן הילדים יגורו ובחזקת מי הם ? (לדעתי התשובה היא כן מבחינה משפטית ,אבל מעדיף לשמוע את תשובתכם) -כיצד ניתן לנסח זאת בצורה שלא תפדע באגו של אשתי שזו כנראה הבעייה העיקרית שילדיי רוצים לגור איתי . אני יודע שמהגשר אמור לענות לי על שאלה זו ,אלא שחשוב לי לשמוע דעה מקדימה לפני פגישה
שלום לך, מכיון שהילדים בגירים או על סף בגירות נושא המזונות עבורם אינו מהותי כל כך. יש חשיבות לכך שהם מתגוררים אצלך אך בכל מקרה גם במשמורת משותפת וחלוקת זמנים משותפת דמי המזונות שהאב משלם אינם מחצית. לניסוח הסכם הגירושין יש משמעות משפטית וחשוב כי הוא יערך בסיוע עו"ד מקצועי ולשם כך אשמח לךקבל אותך לפגישת ייעוץ ללא תשלום ויחד ננסה להגיע לניסוח שיניח את דעתך בעניין זה. בכבוד רב משה פרדס, עו"ד משה פרדס, משרד עו"ד, נוטריון וטוען רבני Moshe Pardes, Law Offices & Notary רח' הלל 10 ת"ד 2167 ירושלים 91021 10 Hilel St., P.O.B. 2167 Jerusalem 91021, Israel טלפון 02-6222943 Tel. פקס. 02-6250441 Fax. דואר אלקטרוני: pardeslaw@gmail.com אתר אינטרנט: www.mpardes.co.il