תחילת הריון ומכתב פיטורים
שלום רב, אני בתחילתו של הריון (שבוע 6), עובדת באותו מקום כבר 4.5 שנים. מקום העבודה שלי נסגר במרץ וכולנו קיבלנו מכתבי פיטורין. האם לספר במקום העבודה על ההריון למרות שעדיין מוקדם? (אני עובדת בעמותה שנסגרה אך המשכורת נכנסת דרך גוף מפעיל/מתווך שאינו נסגר). אשמח לדעת מה הזכויות שלי במידה ולא אמצא עבודה, האם אני זכאית גם לאבטלה וגם לדמי לידה? האם כדאי לי להתחיל עבודה זמנית עכשיו עד הלידה? אודה לתגובתך על כל שאלותי. שבת שלום, גלי
גלי שלום. אין חובה לעדכן את המעסיק על ההריון בשלב הזה אם כי יתכן כן לספר כדי שהמעסיק שלך יבין שהוא חייב כבר עתה למצוא לך פתרונות תעסוקה בתקופה הקרובה שכן לא ניתן לפטר אותך בזמן ההיריון וגם תקופה מסוימת לאחר שובך מחופשת הלידה. כדי לקבל דמי לידה עליך לעבוד עד ליציאה לחופשת לידה. לא ניתן לקבל במקביל גם דמי אבטלה.
תודה על התגובה. אני יודעת שבמקביל לא ניתן לקבל דמי אבטלה, אבל הבנתי שאני כן יכולה לחתום אבטלה החל ממרץ הקרוב בו אני מפוטרת, ובנוסף לקבל דמי לידה בחופשת הלידה שתהיה בעז"ה באוקטובר. אודה להבהרה האם הבנתי נכון. גלי
בנוסף, חשוב לי לחדד ולהדגיש כי הידיעה שאני הולכת לקבל מכתב פיטורים ושהמקום נסגר נודעה לי לפני שנכנסתי להריון (לפני כחודשיים וחצי), האם גם במקרה כזה הם עדיין לא יכולים לפטר אותי?
שאלות נפוצות:
חני..............
עטרה גולן
שלמה מזרחי
avinur