לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לאה

הורדה של ימי הודעה מוקדמת מהשכר

שלום התפטרתי מעבודתי בקונדיטוריה כ4 ימים לפני חג הפסח. במהלך החג הקונדיטוריה היתה סגורה והחזרה לעבודה היתה בדיוק אחרי השבועיים שנתתי הודעה מראש. כשבאתי לקבל את השכר היום עבור חודש מרץ, באיחור של 7 ימים ראוי לציין, נאמר לי על ידי המעסיק שהוא מנכה לי 12 ימי עבודה הודעה מוקדמת בטענה שהימים של חופשת הפסח לא נחשבים כימי הודעה מוקדמת, לא נאמר לי דבר בעיניין ולא הייתה שום בקשה מצד המעביד לעבוד את הימים האלה במהלך הזמן הזה. השאלות שלי הם: 1. האם זה נכון וחוקי מה שהם עשו? 2. במידה וזה נכון האם המעביד מחוייב להגיד לי את זה 3. האם אני מחוייבת לעבוד את ימי ההודעה מראש או שזה נתון לבחירה 4. האם יש לי מקום לתביעה בנוסף על הלנת שכר 5. האם מעביד מחוייב לתת מתנת פסח על פי חוק ומה קורה במידה והוא לא. 6. תודה ומתנצלת שיצא כל כך ארוך (-:

עו"ד ערן גורן

לאה שלום. להלן תשובות לשאלותייך: 1. לא. 2. זה לא חוקי ולכן אין מה להגיד. 3. את חייבת אלא אם כן המעביד מוותר על שירותיך. אם את לא עובדת בימי העבודה המוקדמת עקב החלטה חד צדדית שלך, מותר למעביד לנכות את שווי הימים הללו. 4. עקרונית אפשר, אבל אין כדאיות. בתי הדין "מתקמצנים" מאוד בעניין הלנת שכר במיוחד כשמדובר באיחור קטן כזה. 5. אין חוק שמחייב לתת מתנת חג, ומדובר לכל היותר בנוהג במקום העבודה. אי מתן מתנה במקרה של נוהג כזה מהווה "הרעת תנאים" שמאפשרת לעובד להתפטר כדין מפוטר. מאחר וכבר התפטרת - אין לזה משמעות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום זכויות עובדים לאחר סגירת מקום העבודה