תאונה
בהתקדמותי לעבר צומת שבא היה רמזור אדום נסעתי בשוליים עקב פקק הנוסע שהיה שישב ליד בעל הרכב שהיה בנתיב הימני לפתע פתח את הדלת על האופנוע למטרת ירידה מהרכב וניגרם לאופנוע נזק של 16000ש"ח האם אני יקבל את עלות התיקון מהביטוח שלו?
לא התחלתי לסדר את האופנוע מחוסר תקציב:\ הוא פתח את הדלת ממש שהייתי במקביל לרכב הדלת לא הספיקה להיפתח עד הסוף בקושי חצי ממנה ניפתח וצד הדלת ניכנס לתוך הקדימה של האופנוע ולכן הנזק הגדול. בנתיים אני תקוע עד שבתקווה יאשרו את עלות התיקון מהביטוח שלו (אין לי ביטוח מקיף) לפי מה שהבנתי אני לא יכול לשלוט בפתיחת הדלת לכן הוא אשם. האם זה נכון? ולמזלי נסעתי במהירות מאוד נמוכה לכן יצאתי ללא נזק
שלום פלוני אלמוני, למעשה פורום זה עניינו נזקי גוף ולא רכוש, אך אעפ"כ אשיבך. התשובה לשאלתך תלויה בחלוקת האשם כפי שימצא אותה ביהמ"ש אשר ידון בתיק ( אא"כ תתפשרו): יתכן שאתה אשם באירוע ולו באופן חלקי- ככל ונסעת באותו נתיב של הרכב והשתחלת בינו לבין המדרכה. כמו כן יש לבדוק האם הורדת נוסע באותו מקום אסורה או מותרת. יש לבדוק את מכלול הנסיבות.
זה היה כביש בין עירוני לא הייתה מדרכה מימין. נסעתי בשוליים הימניים בגלל שהיה פקק ולא היה אפשרי להכניס סיכה בין המכוניות הורדת הנוסע התבצעה שהוא היה בתוך נתיב נסיעה כמובן שהוא היה בעצירה בגלל הפקק ורמזור אדום..
לעניות דעתי, נהיגה על השוליים היא עבירת תנועה. לאופנוע אין זכויות יתר על כלי רכב אחר לנהוג בין מכוניות או על השוליים בעת פקק. לו אני שופט בתיק - האשם היה מתחלק.