לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אסף

תאונות אופנוע

שלום, עשיתי תאונת אופנוע לפי כמה ימים ויש לי כמה שאלות, ראשית אספר כי בתאונה מישהי חתכה אותי משמואל לימין במטרה לעצור בצד ימין וכתוצאה מכך נכנסתי בה כתוצאה מכך פוניתי למיון ושחוררתי כיוון שהיה לי רק מכות יבשות, לגבי ביטוח החובה , אני מבטוח בביטוח ב"פול" - "תעודת ביטוח הכוללת השתתפות עצמית" - " השתתפות עצמית בנזק שאינו נזק ממון עד 25,000 , ואובדן השתכרות עד 7 ימי אובדן השתכרות , אחוז ההנחה בפוליסה זו 30% סכום דמי הביטוח שהופחתו בשל הכללת התניה של השתתפות עצמית 1888 ש"ח " , לשאלתי , קודם כל מה זה אומר המשפטים האלה ? יש לי אפשרות לתבוע את הביטוח חובה במטרה לקבל פיצויים ? כדאי בכלל לתבוע עם השתתפות עצמית כל כך גבוה?!? שאלה נוספת לגבי צד ג', ישנה מחלוקת ביני לבין הגברת שנכנסתי בה , כל אחד אומר שהאחר אשם , לי יש נזק רציני מאוד באופנוע ( כמה אלפים) יש דרך כלשהי לקבל כסף על התיקון של האופנוע שלי אם כל אחד מפיל את האשמה על האחר?!

עו"ד קובי שפירא

שלום אסף, כפי שחווית על בשרך, רכשת תמורת הנחה פעוטה ביטוח גרוע. ויתרת תמורת ההנחה על פיצוי בגין כאב וסבל של 25 אלף ש"ח + שבוע הפסד שכר. המלצתי - למד לקח והחלף הביטוח לביטוח ללא הנחה וללא השתתפות עצמית. זה יעזור לך אמנם רק בפעם הבאה אבל... זו עשויה לקרות. אשר לשאלות לגבי נזק רכוש - הפורום הזה אינו עוסק בהן. בכבוד רב, קובי שפירא, עו"ד

אסף

ראשית תודה על המענה, אני אכן אעשה שינוי בפוליסה לפעם הבאה, שאלה נוספת- האם את הוצאות האמבולנס (700 שקלים) חברת הביטוח שלי צריכה לשלם ?כמובן בהתאם להתניות הפוליסה שרשומות הנ"ל. הוסיף כי קופ"ח מתנערת מהתשלום.

עו"ד קובי שפירא

אם התאונה אינה תאונה עבודה על הביטוח לשלם. אם כן תאונת עבודה יש להפנות לביטוח הלאומי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תאונות אופנוע