לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סתו stav

סיכול חוזה מול אולם אירועים

שלום, בגלל המצב הנוכחי (נגיף הקורונה) עלי לדחות את האירוע שלי שהיה אמור להיות אירוע קיץ. בעל האולם שלי נתן לי אפשרות לדחות את החתונה לתאריך בחורף (במחיר של מנת קיץ כמו שהיה אמור להיות) ולא מוכן להוריד במחיר. בנוסף, אינו מוכן להוריד את התחייבות האורחים שלי, שכן המצב בשוק שונה מהמצב הראשוני בו היינו כשחתמנו על החוזה המקורי. ישנה הרגשה שהאולם לא בא לקראתנו ולכן מעוניינים בביטול חוזה לפי סעיף 18 בחוק החוזים (תרופות) - הרי המגפה היא ככל הנראה מאורע בלתי צפוי המשנה את תנאי החוזה מיסודו (תאריך, עונה, כמות אורחים שיגיעו) בנוסף החשש שלי הוא גם שהאולם עלול לפשוט רגל מאחר והמשבר עדיין לא חלף. אם אני מוכנה לדחות את האירוע ולא לבטל, אך להוריד למחיר מנת חורף בהתאם ו/או להוריד התחייבות והאולם לא מאפשר - האם זו עילה מספיקה לביטול החוזה? הרי ניסיתי לבוא לקראת האולם ולא לנצל את המשבר וישר ''לברוח'' מהחוזה עם חוסר תום לב..?

item.Author מנהל הפורום עו"ד גילעד ושדי

מומלץ להמתין, הרי אם לא יהיה ניתן לקיים את החתונה במועדה אין האולם רשאי לגבות מכם כספים על אירוע שלא קיים. אתם מצדכם הןדיעו לאולם כי במידה וחודש לפני מועש החתונה לא ניתן יהיה לקיים את החתונה במועדה העסקה מבוטלת. ביהמ"ש עוד יתן את הדעת בנוגע למצב במקרים רבים נוספים מהם יהיה ניתן ללמוד למקרה שלכם. תקוו לטוב .

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חוזים