הפרת הבטחה לטיפול השלמה כולל אחריות אצל רופא שיניים
שלום רב, 1.קבעתי פגישה במרפאה לטיפול השלמה אצל הרופא הבחיר במרפאה.(התאום לפגישה נעשה בשיחת טלפון מוקלטת). 2.כשהגעתי למרפאה המתנתי חצי שעה עד שהרופא התפנה. לאחר שהוא התפנה הוא אמר לי שהוא לא עושה את הטיפול הזה והוא הפנה אותי לרופא אחר במרפאה. שאלתי אותו לכמה זמן אחריות על הטיפול והוא הסכים לתת לי שלוש שנים אחריות והוא אמר למזכירה לקבוע לי תור. 3.חשוב לציין שהשיחה עם הרופא הנ"ל לא הוקלטה,אבל תאום התור עם המזכירה הוקלטה עם ההבטחה לתעודת אחריות.כמו כן הוקלטה הערתי לרופא שהיה שם שהאחריות היא למשך 3 שנים והוא אמר לי שבעל הבית מחליט. 4.כשהגעתי למרפאה לטיפול שנקבע לי המתנתי בערך25 דקות עד שהרופא התפנה.לאחר בדיקת השיניים הוא אמר לי שהוא לא מוכן לעשות לי את ההשלמה כי היא לא תחזיק מעמד.אמרתי לו שהרופא הבחיר הבטיח טיפול ואחריות למשך 3 שנים. הוא אמר שהוא מוכן לשאול אותו.בנתיים התפתח גם וויכוח עם מנהל המרפאה שהתערב בוויכוח שהיה לי עם הרופא תוך הערות בוטות ונסיון לגרש אותי מהמקום,אך לאחר שאמרתי לו שאני יתלונן עליו הוא התנצל. לאחר מכן הרופא הגיע עם תשובה שלילית בנוגע לטיפול בניגוד למה שהובטח לי.השיחות הוקלטו למעט התשובה הסופית לאחר בירור. שאלתי האם אוכל לתבוע את המרפאה על אכיפת הטיפול כולל האחריות שהובטחו.
ככל ובוצע הליך ויש בגינו אחריות אין טעם לתבוע כל עוד אין תקלה שהצריכה שימוש באחריות וסירוב לעמוד בתנאי האחריות. ככל ולא בוצע ההליך אין טעם לכפות ביצוע הליך אם מבחינה רפואית הרופא מעדיף שלא לעשות כן אלא ללכת לרופא אחר. דעת הרופא תתקבל בבית המשפט מטעמים מקצועיים.